در اين زمانه که اطراف ما پر است از زنان و دختران بدحجاب که با آرايش و پوشيدن لباسهاي تنگ و ناجور جامعه را به لجن کشيده اند، و هر طرف را نگاه ميکني پر است از اين زنان بي حيا، توي خيابان، مترو، دانشگاه و حتي در فاميل و اقوام، تکليف من که به ميخوام باعتقاداتم پايبند باشم و نفس خودم را کنترل کنم، چيست؟ البته بنده با يک خانم محجبه عفيفه زيبا ازدواج کردم، اما اين مسايل خيلي بنده رو زجر ميده.
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اميدواريم در عنفوان جواني بتوانيد روح و جان خود را از دام شيطان برهانيد و با عزم و اراده قوي به وادي نور و پاكي قدم نهيد. پس اراده پولادين خود را به كار بسته و همواره روح خويش را از زندان گناهان رهايي بخشيد.
طبق آيات قرآن، شيطان دشمن قسم خورده انسان است. نبايد انتظار داشته باشيم به راحتي دست از سر ما بردارد. در هر لباسي كه باشيد و در هر كجا كه باشيد، شيطان در كمين نشسته است. شيطان، موجودي است كه ما را ميبيند و ما او را نميبينيم. كار او فقط وسوسه كردن و زينت دادن به گناهان يا دشوار نشان دادن امور نيك است. براي در امان ماندن از او بايد به كسي پناه ببريم كه شيطان را ميبيند؛ ولي شيطان او را نميبيند كه خداوند قاهر بيناست. قرآن ميفرمايد:
"وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَـَنِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُو سَمِيعٌ عَلِيم؛ (1) اگر از شيطان وسوسهاي به تو رسد، به خدا پناه بر! زيرا او شنواي داناست".
خداوند ميفرمايد: پناه ببر، نه اينكه بگو پناه ميبرم. مثل اينكه وقتي آژير خطر ميزنند، فوراً بايد به پناهگاه رفت. اگر با زبان بگويد:خدايا! به تو پناه ميبرم، ولي عملاً كاري انجام ندهد، فايدهاي ندارد. چطور وقتي شيپور خطر را به صدا در ميآورند، انسان ميلرزد و مضطرب ميشود؛ وقتي شيطان وسوسه ميكند، نيز انسان بايد بترسد و به پناهگاه برود. شيطان اول وسوسه ميكند. بعد به دام مياندازد. بعد سواري ميگيرد.
با توجه به اين نكته مي گوييم:
بهترين راه براي ترك گناه و از جمله نگاه به نامحرم، تقويت مهارتهاي خودكنترلي است يعني خود مقدمات گناه را فراهم نكنيم ؛ زيرا بعضي از گناهان مانند گناهان شهواني به گونه اي است كه چون مقدمه و زمينه آن فراهم شود، نجات از آن بسيار سخت است. چون شهوت در مردان زود تحريك مي شود.
شك نكنيد شيطان شما را به نگاه به نامحرم تشويق مي كند بايد در برابر اين خواسته شيطاني مقاومت كنيد. لذا شاه كليد حل مشكل شما اراده قطعي خود شماست. حتي بهترين و قوي ترين راهكارها بدون خواست واقعي شما روي كاغذ باقي ميماند. آن چه در شروع كار مهمّ است، خواستن و انگيزه داشتن است. مهم ترين ابزار در ترك معصيت و فرار از دام شيطان، اراده قوي در ترك اعمال زشت و ناپسند است. مهم ترين كاري كه بايد انجام دهيد، اين است كه اراده و اعتماد به نفس خودت را تقويت نماييد تا در مقابل طوفان وسوسه هاي شيطاني تاب بياوريد.
عواملي در تقويت اراده مؤثر است مانند: تمركز بخشيدن به فعاليت هاي گوناگون، توجه به عبادات به ويژه نماز كه تمرين تمركز فكر است، پايان رسانيدن كارهاي نيمه تمام، تلقين مثبت و... توضيحات تكميلي در اين باره را مي توانيد در مكاتبات بعدي جويا شويد و يا با همكاران بخش تلفني به شماره (09640) صحبت كنيد.
در زمينه تقويت اراده، مطالعه كتاب هاي معجزه اراده ترجمه وجيهه آذرمى، رمز پيروزى مردان بزرگ از آية الله جعفر سبحانى و سيماى فرزانگان از رضا مختارى را توصيه مي كنيم.
خداباوري، توجه به آثار فروبستن چشم، توجه به عواقب چشم چراني، طرد افكار شيطاني، پرهيز از عوامل تحريكزا، دقت در دوستيابي، از برخي از راهكارهاي ديگر براي كنترل نگاه از گناه است كه در صورت تمايل در مكاتبات بعدي از آن سخن مي گوييم.
پينوشت:
1. اعراف (7) آيه 200.