سلام مدتیه حال روحیم فوق العاده خراب است؛اگرچه شغل و تحصیلات نسبتا خوبی دارم اما همیشه به جهت داشتن این خانواده در ذهنم جنگ بوده؛من نماز میخونم ولی داشتن خانواده بی نظم برادران بی خیال و بیکار که یکیشون اعتیاد دارد؛2سال قبل هم همسر خود راطلاق داده و حالا خواهرم با همسرش به مشکل جدی رسیدن!حالم خراب و ناراحتم نمیدانم جز دعا چکنم؟خواهشا من رو کمک کنید؛
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
خواهر گرامي؛ ما نيز از اتفاقات پيش آمده متاسفيم و اميدواريم با بكارگيري راهكارهاي مناسب و البته خويشتنداري و صبر كه لازمه انجام كارهاي بزرگ است بتوانيد كمك بزرگي به اعضاء خانواده خود بكنيد. با توجه به تحصيلات و نوع نگاه متفاوتي كه به زندگي داريد طبيعي به نظر مي رسد كه تحمل چنين آشفتگي هايي براي شما دشوار است. اما بايد بخوبي متوجه اين قضيه باشيد كه رفتار و عمل آنها جزئي از شخصيتشان است و تغيير چنين شخصيتي زمانبر و حتي احتمالا بسيار دشوار خواهد بود. پس توصيه مقدماتي ما بر عدم سخت گيري و هزينه نكردن اعصاب و انرژي براي تغيير آنهاست. اما در نهايت اگر واقعا تصميم شما جدي باشد، لازم است تا در مكاتبات بعدي، بر اساس اولويت خودتان يكي يكي به مسائل آنها بپردازيد تا جواب كاملتري از ما دريافت كنيد. مثلا در نامه بعدي مسئله خواهر گراميتان و در نامه بعد از آن مشكل برادر گراميتان را مطرح كنيد.
در ادامه به نكات ذيل توجه كنيد
1. خواهر گرامي؛ به شما تبريك مي گوييم كه با وجود چنين مشكلاتي، روحيه توكل و اعتماد به خدا را فراموش نكرده ايد و تنها را ه رسيدن به آرامش را ارتباط با خدا مي دانيد. از خداوند خوشبختي و شادماني شما را خواستاريم.
2. با توجه به صحبت هاي شما، احتمال بروز رگه هايي از افسردگي بعيد به نظر نمي رسد. در اولين فرصت با مراجعه به يك روانشناس باليني (تاكيد مي كنم روانشناس باليني) به بيان مشكلات خود پرداخته تا انشاء الله از بروز چنين مشكلي جلوگيري شود.
3. افسردگي موجب مي شود افراد تنها نكات منفي را ببينند و موقتا قادر به ديدن جنبه هاي مثبت زندگي شان نيستند. اگر نااميدي و روحيه شكست در شما به گونه باشد كه پس از تشخيص قطعي روانشناس افسرده تشخيص داده شويد، برداشت هاي شما از زندگي، احساس تنهايي، نداشتن حال خوش و احتمالا استرس ها و اضطراب ها داراي تفسير هاي روانشناختي مرتبط با اين اختلال مي شود.
4. از دوستان كمك بگيريد. حمايت اجتماعي يكي از مهم ترين فاكتورها در كنار آمدن با فقدان است. از دوستان و افرادي كه به حرف هايتان گوش مي دهند و به شما براي رسيدن به كمالات انساني انگيزه مي دهند كمك بگيريد. گذراندن وقت با ديگران ممكن است كه در ابتداي كار برايتان دشوار باشد. اما كمكتان مي كند بفهميد كه كسان ديگري هم در زندگيتان هستند كه نگران شما هستند و حمايت تان مي كنند. در موقعيت فعلي، دوستان باايمان و همجنس بهترين گزينه است.
5. از تمركز بر اموري كه به نحوي از حيطه اختيار شما (داشتن برادر معتاد يا بيكار و يا مشكلات خواهر) تا حدي خارج است، به شدت پرهيز كنيد. با دورانديشي بيش تر، تمركز خود را به ساير امور اختياري مثبت منتقل نماييد. دعا و پناه بردن به خداوند زمينه ساز شادابي و طراوت روحيست، اما از دعاي افسرده ساز كه از وساوس شيطان است بشدت پرهيز كنيد.
6. از قرار گرفتن در تنهايي بشدت بپرهيزيد.
7. از بيكاري بايد دوري كرد و همواره خود را به كاري مشغول نمود.
8. بيشتر در جمع شركت كنيد و به هيچ وجه خود را از ديگران جدا نكنيد و در انزوا قرار نگيريد.
9. ورزش به ويژه ورزش هاي دسته جمعي بسيار مفيد است.
10. به سر و وضع و آراستگي ظاهري خود بيشتر برسيد و از شلختگي اجتناب كنيد. البته با رعايت حلال و حرام و اجتناب از خودآرايي در مقابل نامحرم.
موفق باشید.