آیا چنین حدیثی با این مضمون و یا مشابه آن از معصوم(علیه السلام)روایت شده است:

"هر کسی به من خبر رسیدن ماه ربیع الاول و پایان ماه صفر را بدهد بهشت بر او واجب است"

ممنون و سپاس از جوابگویی شما

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در كشف الخفاء عجلوني از رسول خدا نقل شده:
من بشرني بخروج صفر بشرته بالجنة.
بعد نويسنده از عالمان ديگر اهل سنت نقل كرده كه اين روايت را اصل و اساسي نيست. (1)
مشابه اين حديث در باره ماه آذار رومي هم رسيده است:
من بشرني بخروج آذار بشرته بالجنة
در باره اين حديث هم نقل كنندگان حديث شناس تصريح كرده اند كه اساسي ندارد. (2)
در معاني الاخبار روايتي در باره بشارت دهندگان خروج از آذار آمده كه نشان مي دهد ربطي به خود اين ماه و بشارت به خروج از آن ندارد.
روايت به شرح زير است:
روزي رسول خدا در جمع اصحاب نشسته بود كه فرمود: اولين كسي كه الآن بر شما وارد مي شود، از اهل بشت است. چند نفر از آن جمع برخاستند و بيرون رفتند تا با بازگشتن، اولين فرد بوده و صاحب بشارت پيامبر باشند. رسول خدا كه از قصد آنان آگاه بود، فرمود: الآن جمعي بر شما وارد مي شوند كه در ورود بر يكديگر سبقت مي گيرند وآن كس كه بشارت خارج شدن از آذار را به من بدهد، بهشتي است. آنان كه خارج شدند، همگي بازگشتند در حالي كه ابوذر هم با آنان بود. رسول الله از آنان پرسيد: در كدام ماه رومي هستيم؟
ابوذر گفت: ماه آذار تمام شده است.
رسول خدا فرمود: مي دانستم ولي مي خواستم اين جماعت بدانند كه تو از اهل بهشت هستي.(3)
اين روايت نشان مي دهد كه خروج از آذار يا صفر (اگر روايتي بر اين معنا باشد) و بشارت آن به خودي خود موضوعيتي ندارد، بلكه در آن واقعه اي كه شأن صدور روايت است، نشانه مطلبي قرار گرفته و در غير آن مورد موضوعيتي ندارد و نشانه مطلبي نيست.
پي نوشت ها:
1. عجلوني، كشف الخفاء، بيروت، دار الكتب العلميه، 1408ق، ج2، ص236. قال القاري في الموضوعات تبعا للصغاني لا أصل له.
2. فتني، تذكره الموضوعات، 116.
3. شيخ صدوق، معاني الاخبار، قم، انتشارات اسلامي، 1379ق، ص205.
موفق باشید.