با سلام
پدر من فوق العاده تعصبی و بدبین است.او میگوید حتی اگر با مانتوی گشاد و بلند و مقنعه و حجاب کامل هم هستی حتما باید چادر سرت کنی.من همیشه چادرم را سرم میکنم.تنها کسانی که جلوی آنها چادر سرم نیست شوهرخواهرام هستن که با ورود اولین داماد پدرم راضی شد که جلوی داماد بدون چادر باشم اما وقتی داماد دوم اومد چون خیلی پسر خشک مذهب و حرف درست کنی بود پدرم دوباره گفت الا و بلا باید جلوی داماد ها چادر سرت کنی.وقتی اونا میان مادرم برای کار کردن دست تنهاست و تنها من مجبورم به مادرم کمک کنم و اگر چادر سرم کنم اصلا نمیتونم کار کنم.برای همین گاهی وقتا بدون چادر و البته با حجاب کامل میام جلو.با این وجود پدرم همیشه دست به نفرین بلند میکنه و بدترین نفرین ها رو در حق من میکنه بطوریکه تمام تنم میلرزه.
الان حدود یک سال میشه که در قسمت هایی از پوست بدنم زخم هایی ایجاد شده که خوب نمیشه.وقتی به دکتر متخصص مراجعه کردم به من گفت که این زخم ها یک بیماری ناشناخته هستن شبیه به اگزما که درمان قطعی برای اونا وجود نداره و من دارویی بهت میدم که فقط میتونه اونا رو کمتر کنه اما بطور کامل خوب نمیکنه.
گذشته از این بیماری پوستی من به یه بیماری شدید روحی هم مبتلا هستم که الان نزدیک به چهار ساله که باهاش دست و پنجه نرم میکنم.
میخواستم بدونم این بیماری پوستی و روحی ربطی به نفرین های پدرم داره یا نه؟
من باید چکار کنم که پدرم از من راضی بشه؟اون به هیچ وجه منو دوست نداره و سر کوچکترین مسائلی موضوع رو هرطور شده به من ربط میده و با این مجوز شروع میکنه به نفرین کردن.پدرم با تمام وجود از من متنفره.هیچوقت از من راضی نبوده.
با این وضعی که من دارم از ازدواج از تحصیل از شغل از این دنیا و بیشتر از همه از مرگ میترسم.میترسم که دست به هر کاری بزنم نفرین های پدرم روی تمام کارهام تاثیر سوء بذاره.آیا خداوند به همین راحتی توی عرش نشسته که پدری فرزندش رو نفرین کنه و اونم سریع اجابت کنه؟آیا این عدل خداست؟
از زندگی میترسم.از مرگ میترسم.نه راه پیش دارم و نه راه پس.با تمام وجود آرزو میکنم ای کاش هیچوقت به این دنیا نمیومدم.اما فایده ای نداره.سرنوشت بدی برام نوشته شده.حتی نمیتونم برای خودم آرزوی مرگ کنم چون اون دنیا هم گرفتار نفرین های پدرم هستم.
لطفا منو راهنمایی کنید.خیلی درمونده شدم.

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
قبل از پرداختن به پاسخ سوال شما لازم است چند نكته توجه شود:
1. مقيد بودن و پايبندي به حدود الهي، از جمله حفظ حجاب، ريشه در اعتقاد و ايمان راسخ خانواده ها، به نقش احكام الهي در سعادت انسان دارد.
خواهر گرامي؛ محافظت زن در برابر طمع ‏ورزي‏هاي هوس‏بازان؛ پيشگيري از تحريكات شهواني خارج از قوانين الهي و تأمين سلامت و بهداشت معنوي جامعه؛ دو فلسفه اساسي حجاب است كه با يكديگر ارتباط تنگاتنگي دارند. حجاب با اين نقش مهم و اساسي، پيامي قاطع و كوبنده با خود دارد، و آن اين است كه در برابر همه مردان اجنبي نوعي هشدار و اعلام «دور باش!» مي‏دهد، اما اين كه چه عواملي در رساندن اين پيام و اثرگذاري آن مؤثر است، بستگي به بررسي مؤلفه هايي دارد كه خارج از پاسخ به سوال فعلي شماست. لكن از آن جايي كه اين مهم در اصل اختلاف نظر شما با پدرتان نقش اساسي را دارد به آنها اشاره مي كنيم. در صورت نياز به توضيحات بيشتر در مكاتبات بعدي بفرماييد.
حدود و ميزان پوشش، كيفيت پوشش از حيث ميزان ضخامت و حتي كيفيت دوخت، رنگ ‏لباس از جهت اين كه برخي از رنگ‏ها ديده‏ها را خيره مي‏سازد، و پاره‏اي ديگر نگاه‏ها را از خود مي‏راند و دور مي‏سازد، شيوه‏هاي رفتاري با نامحرم هم چون طرز صحبت و چگونگي راه رفتن و ... ،از مولفه هاي مهمي هستند كه بخش مهمي از حجاب را تشكيل مي‏دهند. بديهي است كه هر چه اين امور بيشتر رعايت شود، نقش نيرومندتري در دورسازي ديدگان نگاه كننده ايفا مي‏كنند.
خواهر گرامي؛ هر چند در شريعت مقدس اسلام با حفظ كامل خويش از نامحرم، حجاب محقق مي شود اما خودتان نيز مي دانيد براي تأمين حجاب واقعي و مصونيت معنوي جامعه و خيره نكردن چشم‏ها و برنيفروختن آتش شهوت، پوشش چادر آن هم با لحاظ ساير مؤلفه هايي كه در بالا آمد مفيدتر است. از اين روست كه چادر را حجاب برتر شناخته‏اند، زيرا با وجود شرايط ديگر، بيش ترين پوشش و مطمئن‏ترين مصونيت را مي‏آورد.
2. نفرين‌هاي افراد در صورتي به اجابت مي رسد و تاثير دارد كه :
اول: نفرين بر حق و به اندازه باشد. شخصي كه به ديگران نفرين مي كند، اگر به ناحق باشد، تأثيري در زندگي فرد نفرين شده ندارد، حتي اگر نفرين به حق باشد، تا خداوند مصلحت نداند، اثر نخواهد كرد. دوم: نفرين ناشي از خشم نباشد و در حالت طبيعي انجام شده باشد.
با توجه به اين نكته مي گوييم :
ما نمي توانيم در خصوص اين كه آيا بيماري با نفرين هاي پدر ارتباط دارد يا نه قضاوت كنيم لكن بايد اين نكته را متذكر شويم كه :
وظيفه شرعي شما حفظ خود از نامحرم است. حال چنان چه به هر شكلي بر اساس معيارهاي شرعي خود را از نامحرمان حفظ كنيد، اشكالي ندارد و از اين جهت گناهي نداريد.
لكن مسئله ديگر اطاعت از والدين است تا جايي كه ايشان ما را امر به معصيت نكنند. از اين رو توصيه ما به شما اين است اگر چه از اين جهت كه شما حجاب كامل (ونه حجاب برتر)را رعايت مي كنيد، حق با شما باشد. اما بهتر است سعي كنيد به فرموده قرآن (1) امر پدرتان را در خصوص حجاب برتر (و نه حجاب كامل) رعايت كنيد تا رضايت ايشان را نيز جلب نماييدكه پيامبر اكرم (ص) فرمود: "خشنودي خداوند در گرو خشنودي والدين و خشم او در گرو خشم والدين است". (2) اگر كمي بينديشيد قطعا به اين نتيجه خواهيد رسيد كه پذيرايي از ميهمان با چادر نيز امري بسيار سختي نيست و به نارضايتي پدر نمي ارزد.
البته جلب رضايت پدر به اين معنا نيست كه قرآن و روايات معصومان، از فرزندان مي خواهد دربست تمام نظريات پدر و مادر را بپذيرند؛ بلكه مهم اين است كه فرزندان از بحث هايي كه ممكن است موجب ناراحتي پدر و مادر بينجامد، اجتناب ورزند.
و اما نفرين هاي پدرتان چنان چه دو شرط بالا را داشته باشد موثر است. در غير اين صورت موثر نيست . اما اين به معناي اين نيست كه نارضايتي ايشان از شما تاثيري در زندگيتان نداشته باشد. بلكه قطعا عدم رضايت ايشان از شما تاثير خود را خواهد داشت. هر چند نفرين هايش موثر نباشد.
شايان ذكر است كه ما در مقام برقراري ارتباط بين بيماري شما با نارضايتي پدر از شما نيستيم.
توصيه مي كنيم در زمينه حجاب كتاب هاي زير را مطالعه كنيد تا پاسخ بسياري از سوالاتتان مبني بر تاكيد پدرتان بر حجاب برتر را بهتر درك كنيد و او را تعصبي و بدبين نخوانيد :
مسئله حجاب، از استاد مطهري؛ زن، از مهدي مهريزي؛ حجاب شناسي، از حسين مهدي زاده؛ زن در آيينه جلال و جمال، از آيت الله جوادي آملي؛ مجله پيام زن، ويژه هم انديشي حجاب شماره 184و 185 سال 1386.
پي نوشت ها :
1. اسراء(17) آيات 23- 24 .
2. علامة مجلسي، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء، بيروت ، 1404 ه ق، ج 71، ص 80.
موفق باشید.