بنده یک دختر 25ساله هستم که مدت پنج سال است توبه کرده ام. قبل از توبه کردن گناهان زیادی را انجان داده ام، با پوشش نامناسبی که داشتم جوانان زیادی را به گناه انداختم الان بعد از گذشت 5سال هنوز گناهانم از یادم نرفته و فکر می کنیم حق گناه آنها بر گردن من است با اینکه بطور کامل کارهای قبلم را کنار گذاشته ام. می خواستنم بدونم گرفتن حلالیت از آنها لازم است؟اگر مفسده جدیدی ایجاد شود چه؟
با کمال شرمندگی فراوان از درگاه خدای بزرگ با چند پسر هم ارتباط تنگاتنگ داشتم و الان هنوز نتوانستم آن صحنه ها را فراموش کنم و هر وقت یادم می افتد به خود لعنت می فرستم. چیکار کنم راهنمایی ام کنید. یاعلی
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
ترك گناه از جمله بزرگ ترين موفقيت هاي زندگي هر انساني است كه جز با لطف و عنايت خدا ميسر نمي شود. پس آن را بيش از پيش ارج بنهيد و به خود بباليد. كسي كه گناهي را ترك كند، نزد خداوند جايگاهي والا دارد.
به اين جهت قرآن مجيد و روايات اهل بيت(ع) مردم را به توبه دعوت و تشويق نموده اند تا گناهان خود را جبران كنند. (1) به خصوص آنان كه از روي عناد و لجاجت، عصيان با پروردگار هستي نكرده اند، بلكه گناه آنان از روي جهل و سهو و پيروي هواي نفس و غلبة نفس اماره و مقتضيات جواني بوده و سپس توبة حقيقي كرده اند، چرا مأيوس شوند؟ يأس از رحمت الهي، از گناهان كبيره و در رديف كفر قرار دارد!
توبه از هر كسي چون شما كه به خداوند اعتقاد دارد، اگر واقعاً پشيمان از گناهان قبل باشد و تصميم بر ترك آن براي هميشه داشته باشد، مورد قبول خداوند است. ان شاء الله توبه شما نيز پذيرفته شده است. پس نگراني نداشته باشيد.
اما نسبت به افرادي كه زمينه گناه و انحراف را براي ايشان فراهم كرده ايد، از آن جايي كه در طلب حلاليت از ايشان، احتمال مفسده وجود دارد، لزومي در اين كار نيست بلكه بهتر است ضمن توبه، براي ايشان دعا كنيد و از خداوند بخواهيد همانگونه كه شما را هدايت كرد ايشان را نيز هدايت كند.
خواهر گرامي؛
با توجه به اين كه نوشته ايد توبه كرده ايد و گناهان قبل را مرتكب نمي شويد، نبايد بيش ار اين احساس گناه داشته باشيد. احساس گناه افراطي به هيچ وجه مطلوب خدا و دين نيست، بلكه احساس گناه فزاينده در راستاي وساوس شيطاني است. احساس گناه بيش از حد چه بسا زمينه براي ارتكاب دوباره گناه را فراهم آورد، پس با بالا بردن سطح عزت نفس و اعتماد به نفس و اميد به لطف و بخشش بيكران الهي به تعديل احساس گناه بپردازيد.
احساس گناه تا حدي خوب و مفيد است كه فرد را به سمت جبران خطاها از طريق انجام اعمال نيك و خدا پسندانه رهنمون سازد، نه آن كه ناخواسته موجب اضطراب بيش تر شده و از انجام كارهاي نيك بازدارد.
البته طبيعي است فكر و ذهني كه مدتي در گناه و مفسده غوطه ور بوده است تا مدت ها از صحنه هاي گناه در آن مرور شوند. زيرا فكر و انديشه به امور هوس آلود و منفي، پاكي و صفاي قلب را از بين ميبرد و انسان را به ارتكاب آن وا ميدارد. حضرت علي(ع) فرمود: «من كثر فكره في المعاصي دعته إليها؛ (2) كسي كه در مورد گناهان زياد فكر كند، گناهان او را به سوي خود ميكشند».
براي برگرداندن پاكي و صفاي قلب بايد مدتي را صرف نمود و با يادخدا و اذكاري مانند «بسم الله الرحمن الرحيم ولا حول ولا قوة الا بالله العلي العظيم» بايد از نتايج شوم افكار هوس آلود به خدا پناه برد.
بعد از اين ، براي فراموشي لحظه هاي گناه بايد از راهكارهاي زير كمك بگيريد:
1ـ ازدواج؛ ازدواج عاملي است كه به نيازهاي عاطفي شما پاسخ مثبت مي دهد. به طور طبيعي اتفاقات ناخوش گذشته را فراموش خواهيد كرد. البته در امر ازدواج و انتخاب همسر هيچ موقع احساساتي برخورد نكنيد، و در عين حال در اولين فرصت ازدواج كنيد.
2ـ جايگزين كردن يك رشته فعاليت هاي ورزشي، ذوقي، هنري، فكري و عملي.
3ـ پرهيز از بيكاري و پر كردن اوقات فراغت؛ با ايجاد اشتغال فكري و ذهني يا بدني و فيزيكي از بيكاري اجتناب كنيد. با مشغول ساختن خويش به كارهاي دستي يا مطالعه كتاب هاي درسي و غير درسي، فكري و استدلالي مانند رياضيات، فلسفه و منطق، يا مطالعه كتاب هاي ادبي(شعر و داستان).
هم چنين مي توانيد با حفظ آيات قرآن يا اشعار مفيد، ذهن خود را از فكر كردن در مورد سوژه خاص يا هركس ديگري منحرف سازيد.
در صورت نياز به توضيحات بيشتر با مشاورين همين مركز با شماره (09640) بدون كد، تماس بگيريد و صحبت كنيد.
پي نوشت ها :
1. زمر (39) آية 53.
2. عبدالواحد بن محمد تميمى آمدى، غرر الحكم و درر الكلم، انتشارات دفتر تبليغات اسلامى، قم، 1366 ه.ش، ص 186.
موفق باشید.






