دختری 20ساله هستم .دلیل نماز خواندن خودم رو نمیدونم چرا؟از وقتی بچه بودم واردم کردن نماز بخون ولی الان نمیتونم بخونم دلیلی پیدا نمیکنم چه آرامش چه تقوا چه پاکی........از این جوابای الکی که واجبه باید باشه نمیخام دلیل منطقی میخوام.........تر خدا جواب درست بدین

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
يكى از حقوق انسانى، سپاس از محبت و نيكى ديگران است. حتّى اگر مسلمان نباشيم، احسان و نيكى ديگران به عهده ما مسئوليت تشّكر مى‏گذارد.
اين حقّ، نسبت به هر زبان و نژاد و مليّت و كشور، يكسان است.
هر چه لطف و نيكى بيشتر و نيكى كننده بزرگتر باشد، تشّكر هم بايد بيشتر و بهتر انجام گيرد، بدون شك خداوند كه نعمت و نيكى او به ما بيشمار است، و خودش نيز وجودى عظيم و فيّاض مى‏باشد بيشترين حق را بر ما دارد.
ترك نماز، قطع رابطه كردن با آفريدگار هستى است و اين در دنيا و آخرت، عواقب تلخى دارد. در قيامت، اهل بهشت از دوزخيان مى‏پرسند: چه چيز شمارا روانه جهنّم كرد؟ يكى از پاسخ‏هايشان اينست كه ما پابند به نماز نبوديم: «لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ»(1)
به فرمودۀ روايات:َ
1.الصَّلَاةُ عَمُودُ دِينِكُم‏؛نماز ستون دين شماست.(2)
2.أَوَّلَ مَا يُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ الصَّلَاةُ فَإِنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مَا سِوَاهَا؛... اگر نماز قبول شود، بقيۀ اعمال هم پذيرفته مي شود. (3)
3.مَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ كَفر؛ كسي كه نماز را ترك كند، رو به سوي كفر كرده. (4)
حال خود قضاوت كنيد خيمۀ دين انسان اگر ستون نداشته باشد اصلا دين دارد يا خير؟ يا وقتي معيار قبولي اعمال نماز است، كسي كه نماز نمي خواند بقيۀ اعمالش باقي مي ماند تا اهل نجات و بهشت شود؟
قرآن مي فرمايد:« إِنَّ الصَّلاةَ كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنينَ كِتاباً مَوْقُوتاً ؛نماز، وظيفه ثابت و معيّنى براى مؤمنان است.»(5)
توجه داشته باشيد كه: انسان موجودي است كه داراي دو بعد مادي و معنوي است و هر كدام از اين دو بعد نياز به تغذيه دارد تا سالم بماند، بدن انسان نياز به غذاي مادي و روح او نياز به غذاي روحاني و معنوي دارد؛ تمام تكاليفي كه خدا بر ما واجب نموده همه براي حفظ سلامت روح و روان ما لازم است و ما با انجام دادن آن در واقع فقط به خودمان خدمت مي كنيم و از غذاهاي ضروري كه هر روز بايد تكرار شود نماز است. براي آگاهي از جايگاه نماز به مواردي اشاره مي كنيم و بقيه را بعهدۀ خود شما واگذار مي كنيم تا تحقيق كنيد.
برخي از آثار نماز در آيات و روايات چنين است:
1 - قرب معنوي:
يكي از آثار بسيار مهم نماز قرب به خداوند است. امام علي (ع) فرمود: "الصلوة قربان لكل تقي؛ (6) نماز وسيله تقرب هر پرهيز كاري به خداوند است".
2 - عامل باز دارنده از گناه:
يكي از آثار مهم نماز جلوگيري از گناه است: "إنّ الصلوة تنهي عن الفحشا و المنكر". (7) طبيعت نماز از آن جا كه انسان را به ياد خدا مي‏اندازد، داراي اثر بازدارندگي از فحشا و منكر است.
3- گناه زدايي:
نماز وسيله شستشو از گناهان و مغفرت و آمرزش الهي است. (8)
پيامبر(ص) از ياران خود سؤال كرد: اگر بر در خانه يكي از شما نهري از آب صاف و پاكيزه باشد و در هر روز پنج بار خود را در آن شستشو دهيد، آيا چيزي از آلودگي و كثافت در بدن او مي‏ماند؟ در پاسخ عرض كردند،نه. حضرت فرمود: نماز درست همانند اين آب جاري است. هر زمان كه انسان نماز مي‏خواند، گناهاني كه در ميان دو نماز انجام شده است، از بين مي‏رود". (9)
5 - غفلت زدايي‏:
بزرگ‏ترين مصيبت براي رهروان راه حق آن است كه هدف آفرينش خود را فراموش كند. و غرق در زندگي مادي و لذائذ زودگذر گردند، اما نماز چون در هر شبانه روز پنج بار انجام مي‏شود، مرتباً به انسان هشدار مي‏دهد و هدف آفرينش او را خاطر نشان مي‏سازد... و اين نعمت بزرگي است كه انسان وسيله‏اي در اختيار داشته باشد كه در هر شبانه روز چند مرتبه به او بيدار باش گويد. (10)
براي مطالعه بيشتر به كتاب "نماز زيباترين الگوي پرستش" از غلامعلي نعيم آبادي،"پرتوي از نماز " از محسن قرائتي، "نماز" از حسين انصاريان، "نماز از ديدگاه قرآن و حديث"نوشتۀ سيد حسين موسوي راد لاهيجي، مراجعه نماييد.
اگر سوالي بود در مكاتبۀ بعدي از ما بپرسيد يا با بخش تلفني (096400) تماس بگيريد.
پي نوشت ها:
1. مدثر(74) آيه 43.
2. شيخ كليني، اصول كافي، ج‏2، ص19، دارالكتب الاسلاميه، تهران، 1365ش.
3.اصول كافي، ج3، ص 268.
4. علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 30، ص 674، موسسه الوفاء، بيروت،1404ق.
5. نساء(4)آيه108.
6. نهج البلاغه، كلمات قصار، جمله 136، با اقتباس از: تفسير نمونه، ج 16، ص 292.
7. عنكبوت (29)، آيه 45.
8. مكارم شيرازى ناصر،تفسير نمونه، ج16، ص 290. ،دار الكتب الإسلامية، تهران،1374ش.
9. شيخ حر عاملي،وسائل الشيعه، ج 3، ص 7، آل البيت، قم،1409ق.
10. تفسير نمونه، ج 16، ص 290 - 291.
موفق باشید.