با سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم چه روزهایی در سای برای انجام امور مثلا اسباب کشی منزل حتی در ماههای حرام مثل محرم و صفر مناسب است. از لحاظ تاریخ و ساعت انجام امور مرا راهنمایی کنید ممنون میشوم.

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
از نظر عقلي ‌دليلي‌بر اثبات ‌يا نفي ‌سعادت ‌و نحوست‌ ايام‌ وجود ندارد. در آيات و روايات نيز مطلبي دال بر اين كه زمان استقلال در سعادت ‌و نحوست‌ داشته باشد، وجود ندارد.
علامه‌طباطبايي‌(ره‌)مي‌ فرمايد:
اخباري ‌كه‌ در باره‌ نحوست ‌و سعادت ‌ايام ‌وارد شده‌، بيش ‌از اين ‌دلالت ‌ندارد كه‌ اين ‌سعادت‌ و نحوست‌ به‌ خاطر حوادث ‌ديني ‌است‌ كه‌ بر حسب‌ ذوق‌ ديني‌ و يا بر حسب ‌تأثير نفوس‌ يا در فلان‌ روز ايجاد حسن ‌كرده‌ و يا باعث ‌قبح ‌و زشتي‌ آن‌ شده‌، اما اين ‌كه‌ خود آن ‌روز و يا آن ‌قطعه‌ از زمان‌، متصّف ‌به‌ ميمنت ‌و يا نحوست‌ شود و تكويناً خواص‌ ديگري ‌داشته ‌باشد كه ‌ساير زمان‌ها آن‌ خواص‌ را نداشته‌ باشد، از آن‌ روايات‌ بر نمي‌آيد. (1)
مؤيدّ اين‌ سخن روايتي‌ كه ‌يكي ‌از ياران ‌امام‌ هادي‌(ع‌) نقل‌كرده‌‌ است‌. وي مي گويد:
روزي‌ خواستم‌ خدمت ‌امام‌ هادي‌(ع‌) برسم‌ كه‌ در آن ‌روز در مسير راه‌ انگشتم‌ مجروح ‌شد و سواري ‌از كنارم ‌گذشت ‌و به‌ شانه‌ من‌ صدمه ‌زد و در وسط‌ جمعيت‌ گرفتار شدم ‌و لباس ‌را پاره‌ كردند. گفتم‌: خدا مرا از شرّ تو اي‌ روز حفظ‌ كند. عجب ‌روز شومي‌ هستي‌! امام‌(ع‌) فرمود: "با اين‌ كه ‌با ما ارتباط‌ داري‌، چنين ‌مي‌گويي ‌و روز را كه ‌گناهي ‌ندارد، گناه‌كار مي‌شمري‌؟"
آن‌مرد عرض ‌مي‌كند: از شنيدن ‌اين‌سخن‌ به‌ هوش‌آمدم ‌و به‌خطاي ‌خود پي‌بردم‌. عرض ‌كردم‌: اي‌ مولاي‌من‌، از اين‌ خطا استغفار مي‌كنم‌. حضرت‌فرمود:"روزها چه‌ گناهي ‌دارند كه‌ شما آن‌ها را شوم ‌مي‌دانيد و حال ‌آن‌ كه‌ كيفر اعمال‌ شما در اين‌ روزها دامانتان ‌را مي‌گيرد؟"
راوي‌مي‌گويد: عرض‌كردم‌: من‌ هميشه‌ از خدا استغفار مي‌كنم‌، امام‌ فرمود:"اين‌ براي‌تو فايده‌اي‌ ندارد. خداوند شما را به‌ مذمت‌ كردن‌ چيزي‌كه‌ نكوهش ‌ندارد ، مجازات ‌مي‌كند. آيا نمي‌داني‌ كه‌ خداوند ثواب‌ و عذاب‌مي‌دهد و جزاي‌اعمال‌ را در اين‌ سرا و سراي‌ ديگر خواهد داد؟" سپس ‌فرمود:"ديگر اين‌ عمل‌ را تكرار مكن ‌و براي‌ روزها در برابر حكم‌ خداوند تأثيري‌قرار مده‌".(2)
پس‌طبق‌اين‌ روايت‌، روزها نحوست ندارند. بلكه ‌نتايج ‌اعمال‌ ما آن ‌روز يا شب‌ را به‌ خوب ‌يا بد بودن‌ متصّف‌ مي‌كند.
خواهر گرامي؛
انجام هر كاري و از جمله اسباب كشي منزل حتي در ماه هاي حرام مثل محرم و صفر با ساير ايام فرقي ندارد و ايام و زمان مستقلا در سعادت ‌و نحوست تاثيري ندارند. البته بهتر است كارها و از جمله اسباب كشي به گونه اي انجام شود كه موجب آزار و اذيت ديگران نشود و اما اين كه مي گويند ماه صفر نحس است، در مفاتيح الجنان آقا شيخ عباس قمي، در ماه صفر دعايي را آورده كه هر كس روزي ده بار اين دعا را بخواند، نحسي ماه صفر شامل او نمي شود و تاكيد دارد. اين به معناي آن است كه نحوست ذاتي نيست و بلكه اعمال خود ما موجب نحوست و سعادت مي شود.
پي نوشت ها:
1. علامه طباطبايي، ترجمه الميزان، دفتر نشر اسلامي، ج19، ص 144.
2. علامه مجلسى، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء بيروت - لبنان، 1404 ه.ق، ج56، ص 2.
موفق باشید.