با سلام خسته نباشيدذ
چند سوال؟
اداب مذهب شيعه در مورد شب زفاف چيست؟
همچنين اداب جماع رابگوييد؟
(لطفا در مورد 2 سوال بالا بيشتر توضيح دهيد)

آداب شب زفاف و جماع اکثراً مشترک است و ما در این جا به هر دو مورد اشاره می کنیم:
موارد مخصوص شب زفاف
1. پس از ورود آن ها به اتاق مخصوص، ابتدا خدای را برای این که آن ها را به یکدیگر حلال کرد و اجازه آمیزش جنسی داده شکر کنند.
2. هر کدام دو رکعت نماز بخوانند. برای خوشبختی یکدیگر و دوام و ازدیاد عشق و محبت نسبت به هم و نیز برای دارا شدن فرزند صالح دعا کنند، بهتر است این دعا را بخوانند :
ا) «أعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. اللّهمّ جنّبنی الشیطان و جنّب الشیطان ما رزقتنی». (1)
ب) «اللّهمّ ارزقنی إلفها و ودّها و رضاها، و ارْضنی بها، و اجْمع بیننا بأحسنِ اجتماعٍ، و اُنسٍ و ائتلافٍ، فانّک تُحِبُّ الحلال و تکره الحرام». (2)
ج) مرد دستش را روی پیشانی همسرش بگذارد و بگوید: «اللّهمّ على کتابک تزوّجتها، و فی أمانتِک أخذتها، و بکلماتک إسْتحللتُ فَرْجها، فإنْ قضیتَ فی رحمها شیئاً فاجعله مسلماً سویّاً، و لا تجعلهُ شِرک الشیطان». (3)
د) «بسم الله الرحمن الرحیم. الّذی لا إله إلاّ هو. بدیعُ السموات والأرض، اللهمّ إن قضیتَ منّی فی هذه اللیلة خلیفةً فلا تجعل للشیطان فیه شِرکاً و لا نصیباً، ولا حظاً و اجْعله مؤمناً مخلصاً، مصفّاً من الشیطان و رجزه جلّ ثناؤک». (4)

اما موارد مشترک عبارتند از:
1. پیش از جماع وضو داشته باشند.
2. قبل از شروع بسم الله بگویند.
3. مرد در هنگام جماع عجله نکند و با مقدماتی همسر خود را کاملاً برای این کار آماده نماید تا نیازهای هر دو با هم برطرف شود. این کار در آرامش روحی همسر و در نتیجه در نطفه مؤثر است.
4. نزدیکی در جای آرام و خلوت و در شب انجام گیرد.
5. جماع در شب‏های دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد. از نزدیکی کردن در شب های چهارشنبه و شب اول (غیر از شب اول ماه رمضان که مستحب است)، وسط و آخر ماه قمری و نیز شب های ماه گرفتگی و طوفان های شدید پرهیز کنند.
6. بدون رو انداز نزدیکی نکنند.
7. طوری بخوابند که کف پا یا سر آن ها به طرف قبله نباشد.
8. با شکم پر و مثانه پر نزدیکی نکنند.
9. هنگام همبستر شدن به عورت یکدیگر نگاه نکنند و با یکدیگر صحبت نکنند.
جهت آگاهی بیش تر به منابع زیر رجوع شود :
1. ازدواج مکتب انسان سازی، شهید دکتر پاک‏نژاد، ج 3.
2. بهداشت ازدواج از نظر اسلام، دکتر صفدر صانعی.
3. ازدواج و مسائل جنسی، گروهی از نویسندگان.
4. مشاوره جنسی و زناشویی، علی اسلامی نسب.
5. ریحانه بهشتی ، سیما میخبر.
پی‌نوشت‌ها:
1. ثقة الاسلام كلينى، الكافي، دار الكتب الإسلامية ، تهران، 1365 ه.ش، ج5، ص 503 .
2. شهید ثانی، اللمعة المشقیة، حاشیه سید محمد کلانتر ، چاپ اول ، انتشارات داوری، 1410، قم، ج 5، ص 92.
3. همان.
4. همان، ص 93.