چرا در آیه 29 سوره بقره خداوند گفته است که اول همه آنچه در زمین وجود دارد را آفرید سپس به آفرینش آسمان پرداخت ولی دز آیات 27 تا 33 سوره نازعات خداوند گفته است که اول آسمان را آفرید سپس زمین و آنچه در آن است را آفرید ؟ این یک تناقض آشکار و غیر قابل انکار است که نشان میدهد قرآن وحی از طرف خداوند نیست بلکه محمد بن عبدالله به دروغ میگفته که خداوند آیات قرآن را به او وحی میکند . نظرتان چیست ؟ چه جوابی میدهید ؟

در آیه 29 سوره بقره و در آیه 28 سوره نازعات کلمه (فسوی) به معنی مرتب کردن امده است . پس منظور هر دو آیه مرتب کردن آسمان بوده است . در آیه 29 سوره بقره خداوند فرموده است که اول همه آنچه در زمین وجود دارد را افرید . سپس آسمان را مرتب کرد . گیاهان و کوهها جزو همه آنچه در زمین وجود دارد میباشد . ولی در آیات 27 تا 32 سوره نازعات خداوند فرموده است که اول آسمان را مرتب نمود سپس گیاهان و کوهها را در زمین بوجود آورد . و این یعنی تناقضی انکار ناپذیر .
اگر جوابی برای گفتن دارین عقلانی حرف بزنین . چون من هر دروغی را باور نمیکنم . ضمنا من زبان عربی را بخوبی میدانم . قبلا این پرسش را برای آیت الله مکارم شیرازی فرستادم . جوابی بسیار مسخره و غیر عقلانی به من دادند . ببینید من واقعا دارم مرتد میشوم . پس اگر حرفی برای گفتن دارین بگین . وگرنه اگر آن دنیایی باشد شما هم گناهکارید . هر چند که بعید میدانم آخرتی وجود داشته باشد . برای راحت کردن خیال خودم از شما هم پرسیدم .

با سلام و تشكر از ارتباط شما با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
آیات مربوط به خلقت صراحت دارد که مجموع خلقت مادی در شش روز یعنی شش مرحله صورت گرفته است:
خلق السماوات و الارض فی سته ایام(1)
خلق السماوات و الارض و مابینهما فی سته ایام(2)
در روز (دوران) اول و دوم جهان که به صورت یک توده گازی شکل به هم پیوسته بود، با گردش به دور خود از هم جدا شد و از قسمت های جدا شده، منظومه ها و از جمله منظومه شمسی شکل گرفت و کرات پیدا شده، سرد و جامد و قابل سکونت شدند مانند زمین یا مذاب و نورانی ماندند مانند ستارگان.
در دو روز (دوران) نیز زمین که جزیی از آفتاب بود واز آن جدا شده بود، سرد گردید. فضا و جو آن سامان یافت و هموار گردید. روئیدنی ها از آن سر برآوردند و غذای جانوران شدند و تنوع جانوری حاصل شد و در نهایت برای سکونت انسان آماده گردید و فصول چهارگانه پیدا شد:
الذی خلق الارض فی یومین.(3)
و قدر فیها اقواتها فی اربعة ایام. (4)
د دو روز ( و دوران) نیز امور آسمان ها سامان یافت:
"ثُمَّ اسْتَوى‏ إِلَى السَّماءِ وَ هِيَ دُخانٌ فَقالَ لَها وَ لِلْأَرْضِ ائْتِيا طَوْعاً أَوْ كَرْهاً قالَتا أَتَيْنا طائِعينَ فَقَضاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ في‏ يَوْمَيْنِ وَ أَوْحى‏ في‏ كُلِّ سَماءٍ أَمْرَها وَ زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِمَصابيحَ وَ حِفْظاً ذلِكَ تَقْديرُ الْعَزيزِ الْعلیم"(5)
سپس به آفرينش آسمان پرداخت، در حالى كه بصورت دود بود به آن و به زمين دستور داد: «به وجود آييد (و شكل گيريد)، خواه از روى اطاعت و خواه اكراه!» آنها گفتند: «ما از روى طاعت مى‏آييم (و شكل مى‏گيريم)! در اين هنگام آنها را بصورت هفت آسمان در دو روز آفريد، و در هر آسمانى كار آن (آسمان) را وحى (و مقرّر) فرمود، و آسمان پايين را با چراغهايى [ستارگان‏] زينت بخشيديم، و (با شهابها از رخنه شياطين) حفظ كرديم، اين است تقدير خداوند توانا و دانا!
و در سوره نازعات نیز می فرماید:
"أَ أَنْتُمْ أَشَدُّ خَلْقاً أَمِ السَّماءُ بَناها رَفَعَ سَمْكَها فَسَوَّاها وَ أَغْطَشَ لَيْلَها وَ أَخْرَجَ ضُحاها و الْأَرْضَ بَعْدَ ذلِكَ دَحاها أَخْرَجَ مِنْها ماءَها وَ مَرْعاها وَ الْجِبالَ أَرْساها مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ " (6)
آيا آفرينش شما (بعد از مرگ) مشكل‏تر است يا آفرينش آسمان كه خداوند آن را بنا نهاد؟! سقف آن را برافراشت و آن را منظّم ساخت و شبش را تاريك و روزش را آشكار نمود! و زمين را بعد از آن گسترش داد و از آن آب و چراگاهش را بيرون آورد و كوه‏ها را ثابت و محكم نمود! همه اينها براى بهره‏گيرى شما و چهارپايانتان است!
اگر توجه کنید آنچه در سوره نازعات آمده، خلقت زمين نيست، بلکه گستردن زمين است. (دحاها)
حتي کلمه «استوي» در سوره بقره به معناي خلقت نيست، بلکه به معناي استيلا و تسلط يا پرداختن به آن است. در اين صورت معناي آيه چنين است: او خدايي است که براي شما آنچه در زمين است بيافريد، سپس به کار آسمان پرداخت و آن را در هفت آسمان استوار ساخت.
حال با توجه به معناي آيه چه اشکالي دارد که آفرينش آسمان، پيش از خلق زمين باشد، اما استوار ساختن آن به هفت آسمان، پس از خلقت زمين صورت گرفته باشد؟
اگر کلمه "استوی" را به معناي خلقت بدانيم و همين طور کلمه (دحاها) در سوره نازعات به معناي خلقت باشد، چندين پاسخ از طرف قرآن‌پژوهان ارائه شده، يکي از آن پاسخ‌ها چنين است:
کلمه «ثم» نه به معناي «ترتيب واقعي»،بلکه به معناي «ترتيب ذکري» باشد.(8) به اين معنا که در مقام گزارش از آفرينش آسمان و زمين، ابتدا به خلقت زمين اشاره کرده، سپس به خلقت (پرداختِ) آسمان، پس آيه سوره بقره اصولاً در مقام گزارش به حسب وجود واقعي و تحقق خارجي نيست، بلکه در جهت بيان گزارش از واقعياتي است که صورت گرفته، در مقام گزارش ابتدا آن را بيان کرده که براي مردم اهميت دارد، که خلقت زمين است، يعني اگر چه به حسب آيات سوره نازعات، خلقت آسمان‌ها پيش از زمين است اما چون روي زمين، روزي انسان‌ها و منابع آن وجود دارد که مورد توجه و نياز مردم است،خداوند آن را در ابتدا ذکر کرده، سپس به گزارش خلقت آسمان‌ها (که پيش از آن آفريده شده بود) پرداخته است.
برخي از مفسران کلمه «بعد ذلک»را در سوره نازعات به معناي «مع ذلک» مي‌دانند، همان گونه که در آيه «عتلّ بعد ذلک» به معناي «مع ذلک» است. در اين صورت، معناي آيه مورد نظر در سوره نازعات اين است: زمين را با اين حال (آفرينش آسمان) بگستراند، يعني به همراه آفرينش آسمان، گسترش زمين نيز صورت گرفت.
بر اساس اين معنا، مي‌توان گفت که اصولاً آفرينش آسمان‌ها و زمين کاملاً تفکيک شده از هم نيستند و آيات صريحاً از آفرينش نام نبرده، بلکه به استوار ساختن آسمان يا گستردن زمين اشاره کرده است.
نکته قابل توجه برای شما پرسشگر محترم این که قرآن کتاب زمین شناسی و کیهان شناسی نیست تا گزارش کیفیت خلقت زمین و آسمان ها را ریز و مفصل بیان کند تا شما انتظار داشته باشید که تمام جزئیات این وقایع در قرآن به صورت منظم بیان شده باشد بلکه قرآن کتاب هدایت به معارف اعتقادی حق و اخلاق انسانی و قوانین عبادی و اجتماعی و اقتصادی حیاتبخش است و در مسر هدایتگری گاهی به فرازهای مختلفی از زمینه های مختلف علمی گریزهایی زده که اجمالی هستند تا بشر را به قدرت و توانایی و حکمت و عدالت خدا توجه دهد.
البته که هیچ مطلب ناحق و خلاف واقعی در قرآن نیامده، اما بسیاری از بیانات قرآن در زمینه های مختلف اجمالی است و شما نباید با احساس ناسازگاری بین آن بیان اجمالی با دریافت های علمی، فوری در حقانیت خدا و قرآن ونبوت و معاد شک کنی. بلکه باید در اصول معارفی که قرآن ارائه کرده دقت کنی اگر مطلب باطلی گفته در آن صورت شک کن. قرآن جهان را محتاج و خدا را بی نیاز مطلق و یگانه شمرده است و این جهان را مرحله گذرا و جهان آخرت را جاوید شمرده که در آن جهان بشر با دستاوردهایش در این دنیا خواهد بود و برای هدایت بشر پیامبری را لازم شمرده و پیامبران را معرفی کرده و ...
شما اگر یک مورد از این معارف را با برهان و منطق باطل کردی، آن گاه در حقانیت قرآن تردید کن. اما این که آسمان اول خلق شده یا زمین یا خلقت همه در عرض هم و در مراحلی طولانی بوده و ... ، مطلبی نیست که قرآن برای بیان آن نازل شده باشدو اگر از یک آیه برداشت کردی که اول آسمان بوده و از آیه دوم برداشت کردی که اول زمین بوده ، بعد با بیان قطعی علم مخالف دیدی در برداشت خود و دیگران شک کن نه در حقانیت قرآن.
ضمناً برخي از سوالات و شبهات از اين نوع كه غالباً‌در سايت هاي مخالف اسلام نيز آمده، در سايت اين مركز پاسخ داده شده است كه مي توانيد به‌انها مراجعه نماييد
http://www.pasokhgoo.ir/fa/node/7587
پی نوشت ها:
1. اعراف(7)،آیه 54؛یونس(10)،آیه 3؛هود(11)،آیه 7، حدید(57)،آیه 4.
2. فرقان(25)،آیه 59؛سجده(32)،آِیه4؛ق(50)،آیه 38.
3. فصلت(41)،آیه 6.
4.همان ،آیه 10.(دو روز برای آسمانها و دو روز برای زمین و دو روز برای تقدیرات زمین و ایجاد فصول و رویاندن گیاهان و ایجاد تنوع زیستی و...که مجموعا با دو روز اول می شود چهار روز و با دو روز آسمانها می شود شش روز).
5. فصلت (41) آیه 11-12.
6. نازعات (79) آیه 27-33.
7 .نقد شبهات پیرامون قرآن کریم، محمد هادی معرفت، ص314.
8. آيه الله جوادي آملي ،تفسير تسنيم ،ج2،ص 606 ؛ تفسير الميزان ،ج 20 ،ص 308 .