با سلام، همسر من حدود 4-5 سال پیش برای دختر خاله خود که مورد مزاحمت مداوم مردی قرارگرفته بود شهادتی در دادگاه به نفع ایشان دادند با آنکه ایشان در هنگام دعوا حضور نداشتند. شهادت حضور در آن مکان و حق را به دختر خاله خود دادند (متاسفانه جزییات رو یادشون نمیاد) ایشون دست رو قرآن گذاشتند و می گن که واقعا آگاه نبودند که چه مسئولیتی داره این کار حالا حکم چیه؟! من واسه زندگیمون خیلی نگرانم آیا کاری از دستمون برمیاد؟!

پاسخ:
در صورتی که همسر شما نمی دانسته که دختر خاله اش واقعا مورد مزاحمت قرار گرفته و به دروغ قسم خورده، مرتکب گناه بزرگ شده است. قسم خوردن در دادگاه بدون حاضر بودن در واقعه حرام است. باید در برابر خداوند از قسمی که خورده است، توبه کند.
اگر با قسم خوردن همسر شما، شخص مذکور ضرر مالی دیده باشد، شوهر ضامن است، چون واقعه را ندیده و شهادت داده، نیز اگر زندان رفته باشد، باید رضایت او را بگیرد.
در هرصورت این کار گناه بوده است. باید در برابر خداوند توبه کند. برای دفع بلا، صدقه بدهد. قرآن زیاد بخواند تا خداوند آثار این گناه را از بین ببرد.
اگر شوهر شما واقعا توبه کند، در زندگی مشکلی ان شاء الله به وجود نمی آید. (1)

پی نوشت:
1. آیت الله وحید خراسانی، منهاج الصالحین، کتاب الشهادت،ح3، مسائل فی الشهاده؛ مسأله 96؛ ص 467 و سؤال تلفنی به شماره (7740611-0251) از دفتر آیت الله وحید خراسانی.