پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

سلام من ميخواستم راجع به احكام استمنا بدانم استمنا كردن غسل هم دارد روزه را باطل ميمند اگر استمنا كردي و پريود بودي چگونه غسل كنيم مكارم

1- استمناءحرام است.
2- اگر با استمناء منی خارج شود، غسل واجب می شود و اگر منی خارج نشود، غسل ندارد.
توجه داشته باشید که:
هر مايعي که از خانم ها خارج مي شود حکم مني را ندارد. فقط در صورتي که زن يا دختر بر اثر تحريک هاي جنسي مانند استمناء به قدري تحريک شود که به اوج لذت و شهوت جنسي برسد و در آن حال مايعي از او خارج شود ،جنب مي شود. اگر به اوج لذت نرسد و مايع خارج شود ويا به اوج لذت برسد ، ولي مايعي خارج نشود و يا شک کند که مايعي خارج شد يا نه ،جنب نمي شود و غسل لازم نيست.
زن اگر يقين به خارج شدن مني پيدا کند ،جنب مي شود. اگر يقين پيدا نکند، جنب نمي شود. بنا بر اين مواقعي که زن بر اثر تحريک هاي شهواني مقداري لذت مي برد و درآن حال رطوبتي از او خارج مي شود ،چون به اوج شهوت نرسيده ،جنب نمي شود و رطوبت خارج شده هم پاک است و وضو و غسل را باطل نمي کند. (1)
2. غسل جنابت در زمان عادت ماهیانه اشکال ندارد و صحیح است و از جنابت پاک می شود. (2)
کیفیت غسل جنابت با غسل حیض و سایر غسل ها یکی است؛ اول سر و گردن شسته می شود، بعد طرف راست بدن از گردن به پائین شسته شود، بعد طرف چپ بدن کاملا از گردن به پائین شسته شود، و تشخیص هر غسل با نیت و قصد آن غسل است و در زمان پریود با قصد غسل جنابت غسل کنید، صحیح است.
پي نوشت:
1. آيت الله مکارم توضيح المسائل، 361 و توضیح المسائل مراجع ، مسأله 346.
2. آیت الله مکارم، استفتائات جديد، سؤال 87.