1.در چه مواقعی می توان بعضی از قسمت ها ی نماز را ادا نکرد؟
2.کدام قسمت ها را می توان کوتاه یا حذف کرد؟
*(مثلا وقتی نماز در حال قضا شدن است قنوت را نمی خوان نیم و تسبیحات اربعه را به جای 3 تا یک بار می خوانیم.)

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با مرکز؛
در صورت عجله داشتن انسان می تواند ذکرها و کارهای مستحب نماز مانند قنوت را انجام ندهد.
همچنین تسبیحات اربعه را انسان می تواند یک مرتبه بگوید.
در صورتی که نماز در حال قضا شدن باشد و وقت تنگ باشد، انسان نباید بعد از حمد سوره بخواند.(1)
لطفا هر گاه سوال شرعی می پرسید ،نام مرجع تقلید خود را ذکر کنید تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهیم .
پی نوشت:
1. امام خمینی ، توضیح المسائل ،م 979 و 1005 و 1117.