سوال اولیه:
سلام. راستش من خیلی علاقه به کارآفرینی و ایجاد شغل برای هموطنانم دارم. سرچ کردن تو اینترنت و استفاده از ایده ها و اختراعات خارج از کشور، واسه تولید، حکمش چیه؟ باید حقوقشون چطور پرداخت بشه؟ لطفا پاسخ دقیق با همه جوانب بدید.تشکر
پاسخ شما:
پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
سرچ کردن در اینترنت و استفاده از ایده ها و اختراعات خارج از کشور اشکال ندارد.
اگر از رایت یا دانلود کردن کتاب یا مطلبی منع کرده باشند، نباید آن را بدون اجازه از صاحب آن رایت و دانلود کنید.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله فاضل لنکرانی، جامع المسائل، ج 1،سوال 1419.
منظور از "اشکال نداشتن" اینه که میشه ایده ها و اختراعات خارجیا رو بدون اجازشون تولید کرد؟
تشکر
پرسشگر گرامي، با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
1. منظور از اشکال ندارد، آن است که اگر آن ها تکثیر آن را منع نکرده باشند، می توان برای استفاده کردن تکثیر نمود.
یا انسان اختراعات و ایده های آن ها را ببیند و از نظریات خوب آنان برای تولید استفاده کند، یا از اختراعات آن ها برای پیشرفت کارهای مباح و مشروع استفاده کند. این امور، اشکال ندارد.
2. اگر منظور شما از تولید آن باشد که شبیه آن را خود شما بسازید یا از نظریات آن ها برای تولید استفاده کنید، جایز است و اشکال ندارد؛ ولی اگر منظور تکثیر و رایت همان نرم افزار باشد، جایز نیست. (1)
پی نوشت:
1. آیت الله فاضل لنکرانی، جامع المسائل، ج 1، سؤال 1419 و سؤال از دفتر آیت الله فاضل لنکرانی.






