من با لاک نماز میخوانم از اینجا که ناخن جزو ضائد هست با اون وضو میگرفتم حکمش چیست؟من یا با لاک نماز میخونم یا نمیخونم به نظر شما چی کار کنم ایا در این حکم میشه به مرجع تقلید دیگه ای مراجعه کرد مراجعی هستند که ایرادی نگیریند که ناخن کاشت یا با لاک وضو و غسل کرد
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
ناخن جزء اعضای وضو است و مالیدن لاک یا هر چیز دیگر مثل کاشت ناخن مصنوعی روی اعضای وضو و غسل مانع رسیدن آب میباشند، از این رو برای غسل و وضو و نماز اشکال ایجاد میکنند.
لاک مانع رسیدن آب به پوست یا بدن یا ناخن است. اگر در دست یا انگشت پاهای انسان لاک باشد، وضو و غسل باطل است. در نتیجه نماز بدون وضو و غسل باطل است. بنابراین نمازهایی که تا به حال خوانده اید را آرام آرام باید قضا کنید.
در وضو اگر در ناخنهای دست لاک نباشد و یکی از ناخنهای پا نیز لاک نداشته و روی همان ناخنی که لاک ندارد، مسح کشیده شود، وضو صحیح است، هر چند باقی ناخنهای پا لاک داشته باشد. اما در غسل باید تمام ناخنهای دست و تمام ناخنهای پا لاک نداشته باشد. (1)
در ضمن در این مسئله همه مراجع نظر یکسان دارند و بر فرض وجود نظر مخالف به خاطر اینکه آیت الله شبیری زنجانی در این مسئله فتوی داده اند (نه احتیاط واجب) نمی توانید به دیگری رجوع کنید.
پی نوشت:
1. آیت الله شبیری زنجانی، توضیح المسائل، مسئله 296، شرط سیزدهم.






