باسلام آیاتی را که در قرآن در مورد امام عصر عج امده بیان بفرمایید ؟

پاسخ:
$$$$پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
آیات مربوط به حضرت مهدى(عج) در قرآن مجید فراوان است.
آیه اول:
«و لقد کتبنا فى الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادى الصالحون ان فى هذا لبلاغا لقوم عابدین؛ (1) در زبور از پس تورات نوشتیم که مسلما زمین را بندگان صالح من به ارث خواهند برد، به یقین در این سخن پیام رسایى است براى قومى که بندگان خدایند».
آیه شریفه از سرنوشت نهایى زمین خبر مى‏دهد که بندگان صالح، آن را به ارث خواهند برد. قابل تأمل در آیه بالا این است که در تورات حضرت موسى و زبور حضرت داوود از این حکومت یاد شده است، در حالى که این دو پیامبر الهى از انبیایى بوده‏اند که حکومت داشتند؛ با این حال به آن ها خبر از حکومت صالحان بر روى زمین داده شده است (آن هم با این همه تأکید). مطلب یاد شده، این حقیقت را روشن مى‏کند که این وعده الهى، حکومت دیگرى است و آن حکومت بر کل زمین مى‏باشد.
کلمه الارض اشاره به همین معنا دارد. براى همین در کتاب این دو پیامبر، وعده تحقق حکومت جهانى داده شده است . چنین حکومتى تا این زمان نبوده و مخصوص به زمان ظهور امام زمان(عج) است. اختصاص ذکر این وعده جهانى در تورات و زبور (از میان کتاب‏هاى آسمانى دیگر)، ظاهرا به جهت تجربه حکومت مؤمنان بر بخشى از زمین در زمان حضرت موسى و داوود بوده است.
آیه دوم:
«وعداللّه‏ الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فى الارض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکنن لهم دینهم الذى ارتضى لهم ولیبدلنهم من بعد خوفهم امنا یعبدوننى لایشرکون بى شیئا و من کفر بعد ذلک فاولئک هم الفاسقون؛ (2)خداوند کسانى از شما را که ایمان آوردند و صالحات را انجام دادند، وعده فرمود که آنان را قطعا در زمین به خلافت خواهد گمارد، همان گونه که کسانى را که پیش از آنان بودند،به خلافت گمارد و قطعا برایشان دین شان را مستقر خواهد نمود؛ دینى که آن را برای شان پذیرفت و قطعا آنان را از پس خوف شان به حالت امنیت، دگرگون مى‏کند، به جهت آن که مرا عبادت کنند [و] چیزى را با من شریک نگردانند و هر که بعد از آن کفر ورزد، قطعا آنان فاسقانند».
در این آیه شریفه، خداوند وعده استقرار حکومت الهى بر روى زمین را به مسلمانان مى‏دهد؛ حکومتى که در سایه آن هیچ گونه ترسى نیست . در آن عبادت خداوند بدون شرک انجام مى‏شود؛ یعنى، حکومتى صد در صد اسلامى که در آن از شرک و نفاق اثرى نیست. کاملاً روشن است که حکومتى با این خصوصیات، تا به حال نبوده ، تنها حضرت حجت است که حکومت جهانى خواهد داشت . دنیا را پر از عدل و داد نموده و ریشه کفر و نفاق را خواهد کند.
تشبیه این حکومت به حکومت پیامبران گذشته، در نوع حکومت (یعنى الهى بودن آن) است؛ نه در خصوصیات آن از جهت جهانى بودن و برچیده شدن کفر و شرک از سراسر جهان.
آیه دیگر قرآن اشاره به قائم حضرت مهدی دارد، آیه ظهور حق در سوره توبه است:
«هو الذی أرسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کلّه و لو کره المشرکون».(3)
شبیه این آیه در سوره فتح آمده است: «هو الذی ارسل رسوله بالهدی ودین الحق لیظهره علی الدین کله». (4) این آیات بر اساس روایاتی که در ذیل و تفسیر آن ها آمده، بر حضرت مهدی (ع ) تطبیق شده است. (5)
براى مطالعه بیش تر ر.ک:
صفة المهدى، حافظ ابى نعیم اصفهانى ،
دادگستر جهان از ابراهیم امینی ،
موعود شناسی وپاسخ به شبهات از علی اصغر رضوانی .
در انتظار خورشید ولایت از عبد الرحمن انصاري.
خورشيد مغرب از محمد رضا حكيمي.
پی‌نوشت‌ها:
1. انبیاء (21) آیه 15.
2. نور (24) آیه 55 .
3. توبه (9) آیه 33.
4. فتح (48) آیه 28.
5 . پیام قرآن،مکارم شیرازی، ناصر، پیام قرآن ،تهران، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، سال 1383، ج 9 با تلخیص.