با عرض سلام و تشکر به خاطر پاسخگویی به موقع و سریع شما.من قبلا سئوالی به همین مضمون از شما پرسیده بودم که ضمن پاسخ به آن فرموده بودید که سئوال کمی مبهم است لذا در این جا می خواهم سئوالم را واضح تر بیان کنم.
همانطور که قبلا گفتم من در یک شرکت مهندسی مشغول هستم . گاهی اوقات شده که برای شرکت کار میگیرم و در واقع واسطه شده و کار را از یکی دیگر می گیرم و به شرکت میدهم بدین صورت که بعد از تکمیل کار همه هزینه کار را از آن شخص (بیرون از شرکت)میگیرم و مبلغ کمتری را (که بصورت توافقی بین من و شرکت هست) به شرکت تحویل میدهم. حالا سئوال اینجا است این پول اشکال دارد یا خیر ؟ اگر مقدار این ِ:«مابه تفاوت» را نه به شرکت و نه به شخصی که کار را به من داده نگویم در این صورت چطور؟
یعنی به شرکت بگویم من به شما فلان مقدار را می دهم (و به توافق برسیم) و دیگر نگویم از آن شخص چقدر گرفتم.
ممنون
پرسشگر گرامي با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
در صورتی که کارمند شرکت هستید و از طرف شرکت واسطه برای گرفتن سفارش کار از بیرون شرکت باشید و شرکت کار را انجام دهد، بدون موافقت شرکت نمی توانید چیزی از مزد کار را برای خود بردارید، بلکه هر مقداری که از افراد صاحب کار دستمزد می گیرید ،به شرکت بدهید.
اما اگر با شرکت توافق کنید که برای شرکت با مزد معینی سفارش کار تهیه کنید ،مثلا بگویید کار از بیرون می آورم و در برابر هر کار، ده هزار تومان به شرکت می دهم و شرکت هم قبول کند، ولی از بیرون با مزد بیش تری کار را بگیرید، گرفتن مزد اضافه برای خود اشکال ندارد، یعنی می توانید ده هزار تومان آن را به شرکت بدهید. اضافه بر ده هزار را که از بیرون می گیرید، برای خود بردارید، اشکال ندارد. لازم نیست که به صاحب کار بگوئید که به شرکت چه مقدار آن را می دهید.
هم چنین اگر با شرکت توافق کنید که در برابر هر کاری که می آورید، درصد معینی از مزد آن را برای خود بردارید و بقیه آن را به شرکت بدهید، گرفتن در صد معینی که با موافقت شرکت باشد، اشکال ندارد.(1)
پی نوشت:
1. سؤال تلفنی (7744010-0251) از دفتر آیت الله صانعی.






