ایا در دنیای کنونی افرادی وجود دارند که به سبب نزدیکی بسیار به خدا و داشتن مقام بالا نزد خداوند متعال به اذن خدا توانایی زنده کردن برخی افراد پس از مرگ را داشته باشند؟

پاسخ:
$$$$ پرسشگر گرامي با سلام و تشکر به جهت ارتباطتان با این مرکز.
از آنجایی که خداوند در خلقت انسان به ملائکه فرمود:ِ «إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَة ؛ (1) من در زمين خليفه‏اى(جانشین) مى آفرينم».
و زمین هم هیچگاه، از خلیفةالله نمی تواند خالی باشد. زیرا : "لولا الحجة لساخت الأرض بأهلها "؛ اگر حجت و خلیفة خدا نباشد، زمین اهلش را فرو می برد. (2)
و چون خلیفه باید تمام صفات مستخلف عنه (کسی که جانشینش می شود) را داشته باشد، خلیفۀ خدا نیز باید تمام صفات خدا را دارا باشد ؛ یکی از آن صفات إحیاء اموات است که در قرآن شریف بیان شده : « هُوَ يُحْيي‏ وَ يُميتُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُون‏؛ (3) اوست كه زنده مى‏كند و مى‏ميراند و همه به سوى او بازمى‏گرديد».
لذا حضرت عیسی علیه السلام نیز این صفت را دارا بودند آنجایی که قرآن می فرماید: «وَ أُحْيِ الْمَوْتى‏ بِإِذْنِ اللَّهِ ؛ (4) و به اذن خدا مرده را زنده مى‏كنم‏».
در زمان حاضر نیز مصداق بارز جانشين خدا، حضرت ولي عصر - عجل الله تعالي فرجه - است.
اما آيا غير از انبیاء و اولیاء ، انسان هاي ديگر هم مي توانند چنين خصوصيتي داشته باشند؟
اگر كسي در مسير الهي قدم بردارد ، و اهل سير و سلوك شود، و به مرحله اي برسد كه اسماء و صفات الهي ، در او ظهور و تجلی نماید و به مقام «في‏ مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَليكٍ مُقْتَدر؛ (5) در منزلگاه صدق و حقيقت نزد خداوند عزّت و سلطنت جاودانى متنعّمند»، برسد، می تواند با اجازهء خدا کار خدایی انجام دهد؛ همانطور که در حدیث قدسی وارد است:
«يا ابن آدم أنا غني لا أفتقر أطعني فيما أمرتك أجعلك غنيا لا تفتقر يا ابن آدم أنا حي لا أموت أطعني فيما أمرتك أجعلك حيا لا تموت يا ابن آدم أنا أقول للشي‏ء كن فيكون أطعني فيما أمرتك أجعلك تقول لشي‏ء كن فيكون ؛ (6) فرزند آدم! من چنان بی نیازم که به کسی محتاج نیستم، از دستوراتم اطاعت کن تا تو را هم چنان بی نیاز کنم که به کسی محتاج نشوی؛ فرزند آدم! من زنده ای هستم که هرگز نمیرم ، اطاعتم کن تا تو را هم زنده قرار بدهم بطوری که دیگر نمیری؛فرزند آدم! وقتی به چیزی بگویم باش (بوجود بیا) بوجود می آید ، اطاعتم کن تا تو را هم مثل خودم قرار دهم که وقتی به چیزی گفتی باش، بوجود آید».

موفق وپیروز باشید.

پی نوشت ها:
1. البقره(2) آیه 30.
2. علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 57، ص 212. موسسه الوفاء ، بیروت، 1404ق .
3. یونس(10) آیه 56 .
4. آل عمران (3) آیه 49 .
5. القمر (54) آیه 55 .
6. ابن فهد حلی، عدةالداعي، ص 311 ، دارالکتب الاسلامی، 1407 ق .