سلام
آيا اين موضوع حقيقت دارد كه رحن كامل خانه حرام است و ربا محسوب ميشود؟
اگر جواب مثبت است لطفا دليل ربا بودن آن رو بگوييد
ما خانه اي را از شخصي خريده ايم
اما مقداري پول كم داشتيم.. به همين دليل طي قرار دادي با مستاجر مبلغي را به عنوان رحن از مستاجر گرفتيم، و به خود او پس داديم (در واقع پول رحن دست ما نرسيده است)
آيا اين كار حرام است؟
آيا با اين شرايط پول حرامي وارد مال ما شده است؟

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با این مرکز
از آیت الله خامنه ای این گونه سؤال شده است : آنچه امروزه در بين مردم متعارف شده كه هنگام اجاره دادن خانه مبلغى را جلوتر مى گيرند ، از نظر شرعى چه وجهى دارد؟ پاسخ فرمودند :
در صورتى كه مالك ، خانه خود را به مدّت معيّن و اجرت مشخصى اجاره بدهد به اين شرط كه مستأجر مبلغى را به عنوان قرض به او بپردازد ، اشكال ندارد؛ هر چند مالك با توجه به آن مبلغ، اجاره خانه را از اجرت‏المثل آن كمتر قرار دهد ، ولى اگر از مستأجر قرض بگيرد به اين شرط كه خانه خود را مجانى در اختيار او قرار دهد و يا خانه‏اش را به اجرت المثل يا كمتر و يا بيشتر از آن به او اجاره بدهد، بطورى كه آنچه در ابتدا بين آن دو محقق مى‏شود قرض دادن و قرض گرفتن باشد و اجاره‏دادن خانه به مستأجر و يا قراردادن آن در اختيار او به عنوان شرط در قرض باشد ، همه اين موارد حرام و باطل هستند . ( 1 ) چون ربا است .
پی نوشت :
1 . آیت الله خامنه ای ، رساله اجوبه الاستفتائات ، ص 384 ، س 1662 .