میشه راهی برای ترک استمنا بیان کنید؟راهی برای نزدیک شدن به خدا بع غیراز نماز بیان کنید؟یک راه هم برای این که نماز هایم قضا نشود چه کار کنم؟راهی هم برای دورکردن شیطان بیان کنید؟

پاسخ:
@@@@ پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
راهکارهای ترک استمنا در سایت پاسخگو آمده است.
راه های نزدیک شدن به خدا چیست؟
باید پرسش را از خداوند و کسانی که از راه یافتگان به حریم خداوند هستند پرسید . باید به قرآن کریم و روایات نورانی که از حضرات معصومین به ما رسیده مراجعه کرد. قرآن در سوره عصر همه انسان ها را زیانکار و به اصطلاح خودمان ورشکسته به حساب می آورد جز کسانی که به خداوند ایمان آورده و عمل صالح انجام می دهند و در این راه یگدیگر را به شکیبایی و پیروی از حق توصیه می نمایند.
پس طبق این آیات برای نزدیک شدن به خدا باید ایمان آورد و در همین حد متوقف نشد و عمل صالح انجام داد، مصداق ایمان به خدا بنا بر بیان قرآن و روایات بر پنج چیز استوار است:
1- توحید 2- عدل 3- نبوت 4- امامت5- معاد .
می توانید به کتاب آموزش اصول عقاید که توسط موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی منتشر شده ، مراجعه نمایید .پس برای نزدیک شدن به خدا باید ابتدا آیمان آورید . ایمان آوردن به معنی استوار ساختن اعتقادات خود بر یک مبنای درست است، بعد از آن باید برای انجام اعمال صالح اقدام نمایید که قدم بعدی برای تقرب به خدا است، حال عمل صالح چیست؟
عمل صالح کلیه اعمالی است که در قرآن و روایات برای نزدیک شدن به خدا معرفی شده است و به قصد تقرب به خدا صورت می گیرند. تعداد این اعمال بسیار است که عمل به احکامی که در رساله ها ذکر شده و حاوی فروع دین می باشد و شرط ایمان است ، از آن ها می باشد. از جمله اعمال صالح دیگر کمک به نیازمندان، احترام به پدر و مادر، یاری ضعیفان ، دشمنی با ستمکاران و مستکبران، دوست داشتن آن هایی که اهل بیت را دوست دارند و دشمنی با دشمنان آن ها، زیارت مشاهد مشرفه و بقای متبرکه، خودداری از ارتکاب گناهان مختلف، کنترل نگاه و کارهای دیگری که می توانید با مراجعه به منابع روایی ما آن ها را بیابید. در پایان منابعی را جهت مراجعه حضرتعالی معرفی خواهیم نمود. البته طبق بیان قرآن و روایات اولین شرط نزدیک شدن به خدا بر پا داشتن نماز است. امام صادق علیه السلام می فرماید که اولین چیزی که در روز قیامت از آن سوال خواهد شد ،نماز است . اگر نماز پذیرفته شود، از سایر اعمال نیز پرسیده خواهد شد. اگر نماز کسی در نماز مردود شود، از سایر اعمال وی پرسشی به عمل نخواهد آمد ،زیرا بدون نماز عملی پذیرفته نخواهد شد.
قضا نشدن نماز
یکی از راه ها این است مدتی باید توجه داشته باشید که وقتی اذان گفته می شود ،قصد نماز خواندن کنید .
قبل از خواندن نماز سراغ یخچال رفته و یک چیز خوشمزه که باب میل تان است صرف نمایید . بعدا مشغول نماز شوید، زیرا وقتی قصد نماز می کنید ،نفس حیوانی شما در برابر آن مقاومت می کند . اگر آن را متقاعد سازید که از این عمل سود می برد، مقاومتش در برابر این امر شکسته خواهد شد. این راهکار را برخی از استادان اخلاق برای عادت به نماز شب خوانی طلاب جوان ارائه می دهند و می گویند که به محض برخاستن از خواب شیرین برای نماز شب ابتدا با خوردن مقداری انگور و یا چیز لذیذ دیگری نفس حیوانی خود را نیز بهرهمند سازید تا در برابر شما مقاومت نکند. این همان راهکاری است که در روان شناسی آن را شرطی سازی کلاسیک می نامند. اگر مشکل شما نماز صبح است، راهکار پیش گیری از قضا شدن آن خواب به هنگام است ،زیرا که امام صادق علیه السلام می فرماید:
«شیعیان ما زود هنگام به خواب می روند» تا از آن طرف بتوانند برای مراسم عبادی با حالتی پرنشاط از خواب برخیزند.
راهکار دور کردن شیطان
شیطان طبق سوگندی که یاد کرده ، سعی بسیار و خستگی ناپذیری جهت گمراه کردن بندگان خدا و جدا ساختن آن ها از اردوگاه الهیون و الحاق شان به پیروان خود می‌کند و مهم ترین سلاح او در این راه وسوسه انجام گناه مختلف است.
باید هر لحظه با یاری از ذات حق و یاری جویی از حضرات معصومین صلوات الله علیهم اجمعین خود را از گزند شیطان دور داریم . به وسوسه های رنگارنگ او توجه داشته باشیم . در اعمال مان اخلاص پیشه کنیم زیرا که شیطان گفته که من همه را گمراه خواهم کرد مگر اخلاص پیشه کنندگان را.
مطالعات زیر مفید می باشد:
قرآنی با ترجمه استاد بهرامپور که علاوه بر ترجمه سلیس و روان آیات، لغات را نیز به طور جداگانه ترجمه کرده است . روزی یک صفحه از آن را با تدبر و تفکر در آیات بخوانید . در قرآن کریم بسیاری از راه های تقرب به خدا به شیوایی بیان گردیده است.
کتاب منتخب میزان الحکمه که جمع آوری برخی از روایات و دسته بندی آن ها در موضوعات مختلف است ، تهیه و روزی یک روایت از آن را بخوانید و در آن تدبر نمایید. زیرا که روایات ما گنج بی پایان معارف الهی هستند . محروم شدن از آن ها خسران عظیمی را در پی خواهد داشت. این کتاب از انتشارات دارالحدیث می باشد.