1 salam tashakour az ienke jawabe soalhaye mara midin chand soali dashtam bande emsal hameye roze khod ra gereftam anra ham be sakhti choen bimari daram(Mabaser) ke age aab nanosham zyad duchare moshkeli misham wa bad az mahe ramazan khoshesh kardam wa 3 roz roeze gereftam wali 6 roze degar ra natanistam bayad chikar konam??darzem man bekhatere ienke mabaser daram nemitawan taharat konam choen baes khonrizi mishawad bedone taharat woezo mikonam ienra qablan ham soal karda az jayi guftan ke eshekali nadare.
2ayaa towzih masael kafiye baraye hameye chizayi ke bayad anjam bedim dar Islam??
3 ayaa Quraan majid kamel hast man shenidam ke nesbesh sukhteh shode bude be daste kafaran?
4 namaze shab chetor khande mishawad wa saate chand??
پرسش 1:
dini
شرح : 1 salam tashakour az ienke jawabe soalhaye mara midin chand soali dashtam bande emsal hameye roze khod ra gereftam anra ham be sakhti choen bimari daram(Mabaser) ke age aab nanosham zyad duchare moshkeli misham wa bad az mahe ramazan khoshesh kardam wa 3 roz roeze gereftam wali 6 roze degar ra natanistam bayad chikar konam??darzem man bekhatere ienke mabaser daram nemitawan taharat konam choen baes khonrizi mishawad bedone taharat woezo mikonam ienra qablan ham soal karda az jayi guftan ke eshekali nadare. 2ayaa towzih masael kafiye baraye hameye chizayi ke bayad anjam bedim dar Islam?? 3 ayaa Quraan majid kamel hast man shenidam ke nesbesh sukhteh shode bude be daste kafaran? 4 namaze shab chetor khande mishawad wa saate chand??عالم تشکر از اينکه جواب سوالهاي مرا ميدين چند سالي داشتم بنده امسال همه? روز خود را گرفتم آنرا هم به سختي چون بيماري دارم(مبسر) که اگه آب ننشم زياد دچار مشکلي مي شم و بد از ماه رمضان خوشش کردم و ? روز روزه گرفتم، ولي ? روز دگر را نتونستم بايد چيکار کنم؟ در ضمن بخاطر اينکه مبسر دارم نمي توان طهارت کنم چون باعث خونريزي مي شود بدون طهارت وضو ميکنم، قبلأ هم سوال کرد از جايي گفتن که اشکلي نداره.
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
1. در صورتي که شما مرضي داريد که زياد تشنه مي شويد و نمي توانيد تحمل کنيد، روزه گرفتن در ماه رمضان بر شما واجب نمي باشد و چنانچه در بين سال نيز اين مشکل و بيماري شما تا رمضان سال بعد برطرف نشود و در بين سال هم نتوانيد روزه بگيريد ، گرفتن قضاي روزه نيز بر شما واجب نمي باشد .
هم چنين اگر تحمل تشنگي ممکن باشد، ولي مشقت داشته باشد و همراه با سختي غير قابل تحمل باشد، در اين صورت نيز در ماه رمضان روزه گرفتن واجب نيست؛ ولي احتياط واجب آن است که در ماه رمضان بيشتر از مقداري که ضرورت باشد، آب نياشاميد و چنانچه در بين سال هم نتوانيد قضاي آن را بگيريد، قضا واجب نيست، ليکن در اين صورت براي هر روز يک مد طعام (يعني 750 گرم) گندم يا آرد يا نان به فقير بدهيد. (1)
بنا بر اين اگر در بين سال هم نمي توانيد روزه بگيريد، شش روز روزه اي که نگرفته ايد ؛ قضاي آن شش روز نيز واجب نيست.
2. در فرض سؤال که نمي توانيد خود را تطهير کنيد، از سرايت خون و نجاست به لباس و جاهاي ديگري بدن جلو گيري کنيد و در صورت امکان مخرج بول را تطهير کنيد و مجراي غائط را با دستمال کاغذي و امثال آن پاک کنيد و وضو بگيريد و با لباس پاک نماز بخوانيد؛ نماز صحيح است. و اگر بواسير داشته باشيد، چنانچه جلو گيري از رسيدن خون بواسير به لباس مشقت داشته باشد با خون بواسير مي توانيد نماز بخوانيد. (2)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ، نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل ، م 1727 .
2. همان، م 277و812 و 813.
پرسش 2:
آيا توضيح مسائل کافيه براي همه? چيزيي که بايد انجام بديم در اسلام ؟
پاسخ:
مسائلي که معمولا مردم با آن هميشه سر و کار دارند در توضيح المسائل ذکر شده است و عمل به توضيح المسائل کفايت مي کند و چنانچه مسائلي براي انسان پيش بيايد که در توضيح المسائل وجود نداشته باشد ، بايد حکم آن را از کتاب هاي فقهي به دست آورد و يا از دفتر مرجع تقليد خود سوال کند و يا نظر مرجع تقليد را از روحانيوني که نظر مرجع تقليد او را مي دانند سوال کند.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پرسش 3:
آيا قرآن مجيد کامل هست من شنيدم که نصبش سوخته شده بود به دست کافران؟
پاسخ:
قرآن بر قلب رسول خدا نازل شد (1) و در آن براي هميشه حک گرديد و پيامبر آن را بر مسلمانان خواند و در سينه آنان ثبت و حفظ شد و در زمان خود رسول الله به امر ايشان، علاوه بر حفظ در سينه ها در لوح ها و نوشت افزار هاي معمول آن روز نوشته شد و در فاصله کمي بعد از وفات پيامبر ، مطابق دستور هاي پيامبر و جلو چشم همه مسلمان ها - که نسبت به قرآن حساسيت ويژه داشتند - ابتدا توسط امام علي و بعد توسط جمعي به دستور خليفه اول، به صورت يک کتاب منظم در آمد و از آن به بعد در سينه ها و کتاب ها توسط افراد بي شمار حفظ گرديد و هيچ کس را توان و جرأت کم و زياد کردن آن پيش نيامد . (2)
بنا بر اين با توجه به اين تاريخ روشن و قطعي ، هيچ آيه اي از قرآن کم نشده يا به آن افزوده نگرديده است.
البته دشمنان رواياتي جعل کرده اند که قرآن نازل بر رسول خدا بيش از اين بوده که مقدار زيادي از آن از بين رفته است؛ ولي نشانه هاي جعلي بودن در اين روايات آشکار است و با توجه به دلايل فراوان عقلي ، قرآني ، روايي و تاريخي ، بدانها نبايد وقعي نهاد.
پي نوشت ها:
1. بقره (2) آيه 97 و ...
2. به "جلالي ناييني سيد محمد رضا، تاريخ جمع قرآن کريم ، اول ، تهران ، نشر نقره ، 1365 ش" مراجعه کنيد.
پرسش 4:
نماز شب چطور خواند مي شود و ساعت چند؟
پاسخ:
1. نماز شب يازده رکعت است، هشت رکعت آن به نيت نافله شب مانند: نماز صبح خوانده مي شود. يعني چهار نماز دو رکعتي مانند نماز صبح به نيت نافله شب خوانده مي شود، دو رکعت ديگر به نيت نماز شفع خوانده مي شود. نماز شفع نيز مثل نماز صبح خوانده مي شود ولي نيت آن نماز شفع مي شود.
يک رکعت نماز وتر است يعني يک نماز يک رکعتي به نيت وتر خوانده مي شود. به اين ترتيب که: بعد از نيت و خواندن حمد و سوره قنوت خوانده مي شود و بعد از خواندن دعاهايي که در قنوت نماز وتر ذکر شده است، رکوع و سجود انجام داده مي شود و بعد از دو سجده، تشهد و سلام نماز خوانده مي شود . (1)
براي توضيح بيشتر در مورد کيفيت نماز شب و دعاهايي که در آن مستحب است به حاشيه کتاب مفاتيح الجنان مراجعه کنيد.
2. وقت نافله شب از نصف شب است تا اذان صبح و بهتر است نزديك اذان صبح خوانده شود.(2)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ، نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، م 764 و 765 .
2. همان، م 773 .