سلام
1.من 25سال دارم و ازدواج نکردم و شرایط ازدواج دائم رو هم ندارم می خواستم بدونم می تونم دختر(غیرباکره)رو صیغه یه روزه یا کمتر بکن شرایطش چیه؟لطفا کامل توضیح دهید.
2.خواهر برادر که به هم محرم هستند اگر به بدن هم نگاه در حالت عریانی کامل گناه دارد؟
ممنون

پرسش: ازدواج موقت
شرح : 25سال دارم و ازدواج نکردم و شرایط ازدواج دائم رو هم ندارم . می تونم دختر(غیرباکره)رو صیغه یه روزه یا کم تر بکنم ؟

پاسخ:
پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
شرايط عقد از توضیح المسائل آیت الله فاضل لنکرانی:
مسأله 2520 ـ عقد ازدواج چند شرط دارد:
اوّل: به عربى صحيح خوانده شود. اگر خود مرد و زن نتوانند صيغه را به عربى صحيح بخوانند، چنانچه ممكن باشد، احتياط واجب آن است كسى را كه مى تواند به عربى صحيح بخواند، وكيل كنند . اگر ممكن نباشد خودشان مى توانند به غير عربى بخوانند. امّا بايد لفظى بگويند كه معنى زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ را بفهماند.
دوّم: مرد و زن يا وكيل آن ها كه صيغه را مى خوانند، قصد انشا داشته باشند، يعنى اگر خود مرد و زن صيغه را مى خوانند، زن با گفتن «زَوَّجْتُكَ نَفْسى» قصدش اين باشد كه خود را زن او قرار دهد و مرد با گفتن «قَبِلْتُ التَّزويجَ» زن بودن او را براى خود قبول نمايد.
اگر وكيل مرد و زن صيغه را مى خوانند، با گفتن «زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ» قصدشان اين باشد كه مرد و زنى كه او را وكيل كرده اند ،زن و شوهر شوند.
سوّم: كسى كه صيغه عقد را مى خواند، بايد بالغ و عاقل باشد، چه براى خودش بخواند، يا از طرف ديگرى وكيل شده باشد.
چهارم: اگر وكيل زن و شوهر يا ولىّ آن ها صيغه را مى خوانند، در عقد، زن و شوهر را معيّن كنند. مثلا اسم آن ها را ببرند يا به آن ها اشاره نمايند. پس كسى كه چند دختر دارد، اگر به مردى بگويد: زَوَّجْتُكَ اِحَدى بَناتى (يعنى يكى از دخترانم را زن تو نمودم) و او بگويد: قَبِلْتُ يعنى قبول كردم، چون در موقع عقد، دختر معيّن نبوده، عقد باطل است.
پنجم: زن و مرد به ازدواج راضى باشند . اگر زن ظاهراً با كراهت اذن دهد و معلوم باشد قلباً راضى است، عقد صحيح است.
مسأله 2521 ـ اگر در عقد يك حرف غلط خوانده شود كه معنى آن را عوض كند ، عقد باطل است.
مسأله 2522 ـ كسى كه دستور زبان عربى را نمى داند، اگر قرائتش صحيح باشد و معناى هر كلمه از عقد را جداگانه بداند و قصد انشا بنمايد و از هر لفظى معناى آن را قصد نمايد، مى تواند عقد را بخواند.

پرسش:
خواهر و برادر که به هم محرم هستند، اگر به بدن هم در حالت عریانی کامل نگاه كنند،گناه دارد؟

پاسخ:
خواهر و برادر می توانند بدون قصد لذت به غیر از عورت(آلت تناسلی و مقعد)به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند ، ولی نگاه به عورت یکدیگر حرام است . نیز نگاه با قصد لذت به هر جایی از بدن باشد ، حرام است.(1)
پی نوشت:
1.آیت الله فاضل لنکرانی ،توضیح المسائل، م 2557.