سلام
1-آيا شارژهاي ايرانسل را براي فروش به ديگران مي توان به قيمت كمي بالاتر داد ؟يعني جنبه كالا دارند يا خودشان حكم پول را دارند و نبايد مثل كالا(در فروش ) به آن نگاه كردو بايد عينا به همان قيمت خريده شده فروخت؟
2-آيا محصولات شانسي مثل بادكنك شانسي يا لپ لپ و از اين دست كالا كه در بازار وجود دارد و خريدار نميداند كه جنسي را كه ميخرد در ان چه وجود دارد درست است يا نه؟
پرسش: شارژ هاي ايرانسل و محصولات شانسي
شارژهاي ايرانسل را براي فروش به ديگران مي توان به قيمت كمي بالاتر داد ،يعني جنبه كالا دارند يا خودشان حكم پول را دارند و نبايد مثل كالا(در فروش ) به آن نگاه كرد و بايد عينا به همان قيمت خريده شده فروخت؟
پاسخ:
پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
در صورتی که فروش شارژ با قیمت بیش تر از آنچه معین شده است، برخلاف قانون باشد جایز نیست . اگر کسی با قیمت بیش تر بفروشد ، از جهت خلاف مقررات و قانون معصیت کرده است ، لیکن در صورتی که مشتری راضی باشد ، خرید و فروش آن صحیح است و پولی که می گیرد، حلال است.(1)
2- کارت شارژ جنبه کالا دارد، نه جنبه پول . در حقیقت کارت اعتباری خرید و فروش می شود ،نه پول, بر این اساس اگر خرید و فروش با کم و زیاده باشد، حکم ربا را پیدا نمی کند.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پی نوشت:
1. سؤال تلفنی(7746666-0251) از دفتر آیت الله خامنه ای.
پرسش:
محصولات شانسي مثل بادكنك شانسي يا لپ لپ و از اين دست كالا كه در بازار وجود دارد و خريدار نمي داند كه جنسي را كه مي خرد در آن چه وجود دارد درست است ؟
پاسخ:
خرید و فروش اجناس و کالاهایی که در داخل آن ها چیزی به عنوان جایزه گذاشته شده است، در صورتی که به قصد خریدن جایزه داخل آن نباشد، اشکال ندارد ، ولی اگر کسی جنس و کالا را به قصد جایزه آن خریداری کند، نه به قصد خود کالا، احتیاط آن است که از خریدن آن خودداری کند.(1)
پی نوشت:
1. سؤال تلفنی(7746666-0251) از دفتر آیت الله خامنه ای.






