سلام حقوق زن در برابر مرد برای تفریح و مراودات اجتماعی چیست ؟ آیا مرد می تواند همسر دوم خود را از مراودت با فامیل خود(مرد)محروم سازد ؟ اگر مرد عدالت رانه بر مساوات بلکه بر رضایت هر یک از زنان و بر طبق نیاز هریک بداند و طبق صلاحدیدهایی مثل اینکه این زندگی نو پاست و زندگی قبلی ریشه دار تر است می تواند نیاز(مراوده و معاشرت در بین اقوام شوهر) زن را نادیده بگیرد ؟توضیح اینکه ازدواج دوم بارضایت کامل زن اول حتی برقراری دوستی بین دو زن بوده است. آیاشوهر یا همسر اولش می توانند این را بگویند که او(زن دوم ) فقط با خانواده خودش رفت و آمد کند ؟ آیا اگر زن به دلایلی از معاشرت و رفت آمد با خانواده خود(زن) محروم باشد و با خانواده ی شوهر هم به دلایلی که مرد, برای اینکه آرامش همسر و خانوده اش (صرف حضور نه خدایی نکرده بحث و درگیری) به هم می خوردتشخیص می دهد می تواند زن را تنها بگذارد ؟مگر از روز اول زن دوم آن هارا مجبور به این کار کرده بود ؟؟؟؟در صورتی که یکی از اهدافی که همسرم و همسرش برای ازدواج بیان کردن هنجارشکنی اجتماعی بود !حالا جای هنجاراجتماعی غرور و اعتماد به نفس زن دوم شکسته می شود!!!! مثلا عروسی برادر مرد یکی از زن ها را کنار خود داشته باشد و دیگری (زن دوم ) تنها در کنج خانه ؟آیا با دادن پول و اینکه به رستورانی برو و تنها نمان عدالت را برقرار کرده است ؟ صله رحم با اقوام خود را فقط با زن اول برگزار نماید ؟ قرار های اولیه بر حسب مرادوه و دوستی بین همسران بارضایت کامل همسر اول و حتی فرزندان بوده اما بعد از ازدواج همسر اول به این علت که بعضی حس هاسراغش می آید می تواند از حضور زن دوم در جمع خودداری کند ؟ من همسر دوم آقایی هستم که در ایام نوروز ایام تعطیل و بعضی مراسم های خاص (عزا و عروسی )نمی توانم در جمع فامیل شوهرم باشم . برای رعایت حال همسرم وهمسرش فامیل شوهرم رفت و آمدهای یک طرفه را هم کم کردند . در صورتی که یکی از اهدافی که همسرم و همسرش برای ازدواج بیان کردن هنجارشکنی اجتماعی بود ! درضمن شوهرم کاملا مقید به مسائل دینی و شرعی و اخلاقی می باشد و تمام سعیش را برای برقراری عدالت می کند . وازاین بابت سعی در کسب رضایت من دارد . ولی من به هیچ عنوان از این وضعیت رضایت قلبی ندارم . لطفا حکم بررعایت عدالت وحد و حدود و مرز و اختیارات این موضوع را برایمان روشن سازید
پرسش: حقوق زن در برابر مرد براي تفريح و مراودات اجتماعي چيست ؟ شرح آيا مرد مي تواند همسر دوم خود را از مراودت با فاميل خود(مرد)محروم سازد ؟
اگر مرد عدالت را نه بر مساوات بلکه بر رضايت هر يک از زنان و طبق نياز هريک بداند و طبق صلاحديدهايي مثل اينکه اين زندگي نو پاست و زندگي قبلي ريشه دار تر است ،مي تواند نياز(مراوده و معاشرت در بين اقوام شوهر) زن را ناديده بگيرد ؟
پاسخ:
@@پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
بر شوهر واجب نيست كه همسر خود را به مهماني و مجالس اقوام و خويشان خود ببرد . اين موارد جزء نفقه واجب زن حساب نمي شود. مرد مي تواند با يک همسر در مجالس اقوام خودش شرکت کند و همسر دوم را نبرد لکن از نظر اخلاقي و عاطفي خوب است که مرد در اين جهت نيز بين همسران خود با عدالت رفتار کند ، ولي شرعا واجب نيست.(1). در اين گونه مسائل خوب است که با شوهر خود صحبت کنيد . با صحبت کردن منطقي و معقول اين مشکل را حل کنيد، چنانچه شوهر شما از جهات ديگري براي بردن شما در مجلس خويشان و فاميل اش مشکل داشته باشد، بهتر است شما هم او را تحت فشار قرار ندهيد.
بنابراين شوهر شما مي تواند شما را از رفتن به مجلس مهماني اقوام خودش منع کند، اما همسر اول حق هيچ گونه منع رفت و آمد را نسبت به همسر دوم ندارد.
در مورد لوازم زندگي و خوراک و پوشاک و آنچه نفقه صدق مي کند، بر شوهر شما واجب است که آنچه مورد نياز شما است، به مقدار متعارف تهيه کند . اگر براي يکي از همسران خود چيزي اضافه بخرد و همسر دوم نياز نداشته باشد، واجب نيست که حتما براي همسر ديگر هم خريداري کند، لکن اگر در اين مورد هم بين آن ها با عدالت رفتار کند کار خوبي مي باشد.
= احكامي كه در مورد زن و مرد و مسائل خانواده بيان شده، دو قسم است :
يک قسم احکام تکليفي است که براساس مصلحت و مفسده بيان شده است .
يک قسم هم احکام اخلاقي و عاطفي است که براساس ثواب و پاداش الهي پايه ريزي شده است.
براساس احکام اخلاقي و عاطفي، زن اگر با سختي هاي همسرش بسازد و به خاطر جلب رضايت الهي در بعضي از مسائل صبر کند، خداوند ثواب و پاداش به او عنايت مي کند که عقل بشر از درک آن عاجز مي باشد.
سعي کنيد به مقداري که ممکن است با زبان نرم و اخلاق خوب با همسر خود صحبت کنيد . از راه صحبت بعضي از مسائل را حل کنيد.
هم چنين اگر بتوانيد با خوب شوهر داري کردن و رفتار مناسب، شوهر را جذب اخلاق خود کنيد، بسياري از مشکلات حل مي گردد.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.