سلام امیر هستم 26 ساله و مقلد آقای خامنه ای. من متولد نهاوند هستم و تا حدود 16 سالگی اونجا بودیم و بعد حدود 6 سال اسدآباد بودیم و چون خیال برگشت به نهاوند رو نداشتیم در زمانی که چند روزی به نهاوند سفر میکردیم نمازها رو شکسته میخوندم. بعد از مدتی سوال کردم و گفتن چون نهاوند وطن شما هست میشه اونجا که میری نمازها رو کامل بخونی؛هرچند که قصد برگشت به اونجا رو نداشته باشی. در حال حاظر حدود 4سال هست که ساکن همدان هستیم و یه مدته که قرار شده یه کار تو اسدآباد برام جور بشه. قراره اونجا یه گلخونه بزنم.البته باید قبلش یه سری کارای مقدماتی انجام بدم که شامل کارهای اداری و ساخت گلخونه میشه که حدود 3_4 ماه طول میکشه. لطف کنید به سوالام جواب بدین: 1.تو این مدت که مشغول انجام کارهای آماده سازی زمین و ساخت گلخونه هستم و برا این کارا به اسدآباد سفر میکنم،نماز و روزم چه حکمی داره؟ 2.بعد از ساخت گلخونه نماز و روزم چه حکمی داره؟ 3.الان که دیگه قصد زندگی در نهاوند رو ندارم میتونم نمازم رو اونجا کامل بخونم و روزه هم بگیرم؟(همونطور که بالا هم توضیح دادم؛یه مدت تو نهاوند نمازهام رو شکسته میخوندم چون قصد برگشت نداشتم ولی بعد از مدتی سوال کردم و گفتن چون نهاوند وطن شما هست میشه اونجا که میری نمازها رو کامل بخونی؛هرچند که قصد برگشت به اونجا رو نداشته باشی.) 4.اگه کسی بخواد مرجعش تقلیدش رو عوض کنه؛چطور باید این کار رو بکنه؟یعنی خودش میتونه یه نفر دیگه رو انتخاب کنه؟ 5.اگه کسی به تشخیص خودش به هر دلیلی از مرجعش ایراد بگیره یا پشت سرش حرف بزنه یا بد بگه؛حکم تقلیدش چیه؟یعنی مشکلی از نظر تقلید براش پیش نمیاد؟ ممنون از كمكتون
پرسش: نماز و روزه مسافر شرح مقلد آقاي خامنه اي. متولد نهاوند هستم و تا حدود 16 سالگي اون جا بوديم و بعد حدود 6 سال اسدآباد بوديم و چون خيال برگشت به نهاوند رو نداشتيم در زماني که چند روزي به نهاوند سفر مي کرديم نمازها رو شکسته مي خوندم.
بعد از مدتي سوال کردم و گفتند چون نهاوند وطن شما هست مي شه اون جا که مي ري نمازها رو کامل بخوني؛هرچند که قصد برگشت به اون جا رو نداشته باشي.
حدود 4سال هست که ساکن همدان هستيم و يه مدته که قرار شده يه کار تو اسدآباد برام جور بشه.
قراره اون جا يه گلخونه بزنم.البته بايد قبلش يه سري کاراي مقدماتي انجام بدم که شامل کارهاي اداري و ساخت گلخونه مي شه که حدود 3_4 ماه طول مي کشه.
1.تو اين مدت که مشغول انجام کارهاي آماده سازي زمين و ساخت گلخونه هستم و برا اين کارا به اسدآباد سفر مي کنم،نماز و روزم چه حکمي داره؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
چون نهاوند وطن شما است، تنها در صورتي مي توانيد نمازتان را در آن جا شکسته بخوانيد که از آن جا اعراض کرده باشيد، يعني به هيچ وجه قصد بازگشت به آن جا را نداشته باشيد.(1)
همچنين در اسدآباد در طول مدتي که هنوز شغل خود را شروع نکرده ايد ، براي خواندن نماز احتياط کنيد، يعني هم نمازتان را کامل و هم شکسته بخوانيد.(2)
پي نوشت ها:
1.آيت ا... خامنه اي،استفتاآت،س701.
2.سؤال تلفني از دفتر مقام معظم رهبري.
پرسش: بعد از ساخت گلخونه نماز و روزم چه حکمي داره؟
پاسخ:
به نظر آيت الله خامنه اي:
اگر، بين محل سکونت و گلخانه، در هر ده روز حد اقل يک مرتبه رفت و آمد داشته باشيد، در صورتي که رفت و آمد شما به مقدار مسافت شرعي باشد، نماز شما با رعايت ساير شرائط در محل کار و وطن تمام است.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 641.
پرسش: الان که ديگه قصد زندگي در نهاوند رو ندارم مي تونم نمازم رو اون جا کامل بخونم و روزه هم بگيرم؟
پاسخ:
اگر قصد زندگي در نهاوند را نداريد و اعراض کرديد ( 1 ) يعني تصميم بر عدم بازگشت به نهاوند براي سکونت داريد، نماز شکسته و روزه صحيح نيست، مگر قصد ده روز بکنيد .
پي نوشت :
1. آيت الله خامنه اي ، استفتاءات ، ص 143 ، س 694 .
پرسش: اگه کسي بخواد مرجعش تقليدش رو عوض کنه؛چطور بايد اين کار رو بکنه؟يعني خودش مي تونه يه نفر ديگه رو انتخاب کنه؟
پاسخ:
اگر مکلف مرجع تقليدش را اعلم از بقيه مراجع تشخيص دهد، بايد در تمام مسائل از مرجع خودش تقليد کند. نمي تواند به مرجع ديگر مراجعه کند مگر درمواردي که مرجعش احتياط واجب کرده باشد. دراين موارد مي تواند به مرجع ديگر عدول نمايد. هم چنين اگر مرجعي را در يك باب فقهي اعلم بداند و مرجع ديگر را در باب ديگر اعلم بداند، بايد در هر باب به آن مرجع خاص مراجعه نمايد. اما اگر مرجع تقليدش را اعلم نداند ، بلکه مساوي با مراجع ديگر بداند، مسئله اختلافي است. به نظر آيت الله خامنه اي اگر دو مجتهد مساوي باشند، مکلف در اول مي تواند بعضي از مسائل را از مجتهدي و مسائل ديگر را از مجتهد ديگر تقليد کند، ولي بنا به احتياط واجب بعد از تقليد از مجتهدي، نمي تواند به مجتهد مساوي ديگر عدول نمايد. (1)
پي نوشت :
1 . امام خميني، تحرير الوسيله، ج1، ص 6 ؛ آيت الله خامنه اي، استفتاآت، سوال 18 و31 .
پرسش: .اگه کسي به تشخيص خودش به هر دليلي از مرجعش ايراد بگيره يا پشت سرش حرف بزنه يا بد بگه ؛حکم تقليدش چيه ؟
پاسخ:
مشکلي از نظر تقليد پيش نمي آيد. اما اگر فكر مي كند كه مرجعش اعلم نيست، يا قبلاً اعلم بوده و الآن كس ديگر اعلم است، بايد به مرجع اعلم رجوع نمايد.
چون ممکن است مرتکب گناهاني چون غيبت يا تهمت يا سوء ظن و ... شود، بايد توبه نمايد.