امام حسن(ع) فرمود: "لا يوم كيومك يا ابا عبد الله؛ هيچ روزي مثل روز تو نيست" و بعد به شهادت امام حسین (ع) به دست سپاه ظالم اشاره كرد.
لا يوم كيومك يا ابا عبد الله

بنا بر بيان امام صادق(ع)، روزي امام حسين(ع) بر برادرش امام حسن(ع) وارد شد و تا ايشان را ديد، اشك از چشمانش جاري شد. امام حسن(ع) سبب را پرسيد و ايشان در جواب به ماجراي شهادت مظلومانه امام حسن(ع) به وسيله سم اشاره كرد و امام حسن(ع) در جواب به ايشان فرمود: "لا يوم كيومك يا ابا عبد الله؛ هيچ روزي مثل روز تو نيست" و بعد به شهادت امام به دست سپاه ظالم اشاره كرد. (1) امير المومنين (ع) نيز اين جمله را فرموده است(2). همچنين مضمون سخني از زين العابدين‏ عليه السلام آمده كه روزي امام سجاد عليه السلام به پسر عباس‏ عليه السلام نگاه كرد و گريست. و ياد از روز احد كرد كه حمزه در آن كشته شد، سپس ياد از موته كرد كه جعفر بن ابي طالب آنجا به ‏شهادت رسيد. سپس فرمود: "لايوم كيوم الحسين، ازدلف اليه ثلاثون الف رجل يزعمون‏ انهم من هذه الامه كل يتقرب الي الله عزوجل بدمه و هو بالله يذكرهم فلا يتعظون حتي ‏قتلوه بغيا و ظلما و عدوانا...(3)

پي نوشت:

1. شيخ صدوق، امالي، بيروت، اعلمي، 1400 ق، ص 177.
2. معالي السبطين، ج 2، ص 10؛ ابن شهر آشوب، مناقب، ج 4، ص 86.
3. ناسخ التواريخ، ج 4، ص 73 (به نقل از امالي صدوق)؛ بحارالانوار، ج 22، ص 274.