O پرسش 56 . آیا توبه کسى که مشروبات الکلى مصرف کرده‏است، قبول نیست؟

در قبولى توبه، گناه خاصى در نظر گرفته نشده‏است. قرآن مجید به صراحت و با تأکید، قبولى توبه از جانب خداوند را نسبت به همه گناهان گسترش داده و همه گناهکاران را با هر نوع گناهى که مرتکب شده‏اند، به سوى خداوند فراخوانده‏است: « قُلَ یا عِبادِىَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلىَ أَنْفُسِهِمْ لاتَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَِْ اللهِ اًّنَّ اللهَ یَغْفِرُ الُّذنُوبَ جَمِیعاً؛ بگو اى بندگان من که در حق خویش، از حد تجاوز کرده و ستم به خود کرده‏اید! از رحمت حق نومید نباشید که خدا همه گناهان را مى‏بخشد. او آمرزنده و مهربان است» .229 قطعاً میگسارى نیز از جمله گناهانى است که مشمول رحمت پروردگار قرار مى‏گیرد.