پرسش 54 . اگر گناه به صورت مکرر انجام شود، باز قابل بخشش است؟

آیه مى‏فرماید:« قُلْ یا عِبادِىَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلىَ أَنْفُسِهِمْ لاتَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَِْ اللهِ اًِّنَّ اللهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً؛ بگو اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‏اید! از رحمت خداوند نومید نشوید. البته خداوند همه گناهان را خواهد بخشید» .225 این آیه از امید بخش‏ترین آیات قرآن است و این پیام را به افراد گناهکار مى‏دهد که گناه هر چه باشد و هر چند به صورت تکرار انجام گرفته باشد، باز قابل بخشش است. امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: « در قرآن آیه‏اى امیدوار کننده‏تر از آیه بالا نیست» .226 در روایات نیز به این موضوع اشاره شده‏است: امام باقرعلیه السلام در سؤال « محمد بن مسلم» این موضوع را به طور شفاف بیان فرمود.