شما فرمودید که : به نظر حضرت امام«رحمه الله» وطن عبارت است از مکانی که انسان آن را برای همیشه مسکن و مقر خویش برگزیده باشد. بنابراین، محلی که انسان برای همیشه تصمیم ماندن و زندگی در آن را نداشته باشد، وطن انسان به شمار نمیرود و احکام وطن بر آن مترتب نمیشود البتّه لازم نیست که انسان از روی میل و رغبت آن را برگزیند، بلکه اگر از روی ناچاری ناگزیر از انتخاب وطنی شود، باز وطن او خواهد بود. بنابراین من که از شهرم اصفهان بخاطر ازدواج باهمسر تهرانی ساکن اینجا شده ام ولی قصد بازگشت به وطن دارم ( زمانی که امکانش فراهم شود ) یعنی اینجا را برای همیشه اصلا نمی خواهم. پس تهران وطنم حساب نمی شود؟؟؟ و زمانی که هر هفته به اصفهان سر می زنم پس کلا این جا باید نماز شکسته بخوانم؟؟؟ و اصفهان وطن من است؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
بله تهران وطن شما نيست و اصفهان وطن شما مي باشد.
با توجه به اينکه شما قصد بازگشت به اصفهان داريد. تهران وطن شما نمي باشد و در صورتي که در تهران قصد ده روز نکنيد. نمازتان شکسته است و روزه شما صحيح نيست .(1)
پي نوشت :
1. امام خميني ، توضيح المسائل ، م1330 .