با سلام ما ساکن تهرانیم ولی یک خانه در اطراف رشت داریم و یک باغ چایی در خود رشت . که هر چند مدت یکبار چند روزی به آن خانه سفر می کنیم ، آیا حکم وطن را برای ما دارد؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که محل خانه شما در اطراف رشت وطن اصلي (محل تولد)تان بوده و مدتي در آن جا زندگي کرده باشيد و بعد بدون اين که از آن جا اعراض (قصد عدم بازگشت براي زندگي ) کنيد، به تهران آمده باشيد، آن جا هنوز وطن شما مي باشد.
و اما اگر وطن اصلي شما نبوده ،تا وقتي که براي زندگي دائمي به آن جا نرويد ،وطن شما محسوب نمي شود. در آن جا در حکم مسافر هستيد. نمازتان شکسته است و روزه صحيح نيست ، مگر اينکه قصد ده روز کنيد.(1)
پي نوشت :
1. امام خميني ، توضيح المسائل ، م1330 .