باعرض سلام و خسته نباشيد شغل بنده دانشجو مي باشدو ساكن يكي از شهرستانهاي استان اصفهان مي باشم در مرداد ماه سال جاري كلاسهايي در يكي از اموزشگاه هاي سطح شهر اصفهان ثبت نام نموده ام كه تا اواسط ماه رمضان به طول خواهد انجاميد. كلاسها در راستاي بهبود رشته تحصيلي بنده ميباشد و از رفتن به كلاسها هيچ گونه منبع درامدي براي بنده حاصل نمي گرددو تاريخ كلاسها روزهاي زوج در هفته مي باشد. با توجه به موارد مذكور بنده خواستارم تا حكم شرعي مربوطه را در رابطه با شرايطم بدانم.ضمنا بنده از آيت الله بهجت تقليد مي نمايم با تشكر فراوان

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که از شهر شما تا اصفهان (22/5) کيلو متر يا بيش تر باشد، نماز شما شکسته و روزه صحيح نيست .(1)
اگربعد از اذان ظهر از شهر خود خارج شويد ،روزه شما صحيح است .همچنين اگر قبل از اذان ظهراز اصفهان به شهرخود برگرديد ، به گونه اي که قبل از گفتن اذان در شهر خود باشيد و چيزي که روزه را باطل مي کند، انجام نداده باشيد، روزه صحيح است.(2)
مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، در صورتي که به علت مسافرت روزه نگرفتيد ،بايد قضاي آن را به جا آوريد.
پي نوشت ها:
1. سوال تلفني از دفتر(7743271-0251) آيه الله بهجت.
2.آيه الله بهجت ، توضيح المسائل ،م1357 ،1358 .