بسمه تعالی با عرض سلام واحترام حضور شما 1- اگر به کسی آموزش گناه(مثل مسایل جنسی)داده ایم واکنون پشیمان هستیم وظیفه مان چیست؟ واین در صورتی است که دوبار(بافاصله زمانی) با کنایه به او رسانده ام که کارم اشتباه بوده است وپشیمان هستم ودیگر به مسجد می روم واوراهم چندبار دعوت به مسجد کرده ام. 2- چه گناهانی هستند که انسان اگر قبل از مکلف شدن آنهارا مرتکب شود باید بعد از مکلف شدن از آنها اصلاح وتوبه کند؟(مثلا غیبت وتهمت وعدم پرداخت خمس و..)حتی اگراین گناهان اشتباهی صورت گرفته باشندآیا باید جبران شوند؟ 3- آیا اگر دربین وضو راه برویم اشکال دارد؟اگر بله تا چه حد؟ 4- اگر حقی از یک فرد که هنوز بالغ نشده است به گردنمان بیاید واکنون بخواهیم از او حلالیت بگیریم آیا باید ممیز باشدیا بایدصبر کنیم تا بالغ شود ویا اینکه از پدر ومادرش حلالیت بطلبیم،کلا چه روشی وجود دارد؟ باتشکر

پرسش 1:
مسايل شرعي شرح :
1- اگر به کسي آموزش گناه(مثل مسايل جنسي)داده ايم واکنون پشيمان هستيم وظيفه مان چيست؟ اين در صورتي است که دوبار(با فاصله زماني) با کنايه به او رسانده ام که کارم اشتباه بوده است وپشيمان هستم وديگر به مسجد مي روم و او را هم چند بار دعوت به مسجد کرده ام. 2-
پاسخ:
با سلام و تشکر از ارتباط با اين مرکز
در صورتي که حق الناس(ظلم به ديگري و ...) به گردن شما نباشد، واجب است توبه نمايي .
استغفار تنها کافي است وگناهان ديگران به عهده خودشان مي باشد.(1)
پي نوشت :
1. سوال تلفني از دفتر (7746666-0251) آيه الله خامنه اي .
پرسش 2:
چه گناهاني هستند که انسان اگر قبل از مکلف شدن آن ها را مرتکب شود، بايد بعد از مکلف شدن از آن ها اصلاح وتوبه کند؟(مثلا غيبت وتهمت وعدم پرداخت خمس و..)حتي اگراين گناهان اشتباهي صورت گرفته باشند،آيا بايد جبران شوند؟ 3-
پاسخ:
اعمالي که قبل از سن بلوغ انجام گيرد ،گناه حساب نمي شود، چه عمدي صورت گيرد و جه سهوي.البته اگر کسي قبل از بلوغ به ديگري خسارتي زده باشد يا مال مردم را ضايع کرده باشد، ضامن است و بايد بعد از بلوغ جبران کند.مثلا اگر در کودکي و در10 يا 12 سالگي حق الناس به ذمه شما آمده، بايد به ميزاني که زيان و خسارت وارد کرده ايد ، جبران کنيد؛ يعني اگر عين مال يا مثل آن موجود است، بايد به صاحبش برگردانيد، در غير اين صورت، قيمت آن را به صاحبش بدهيد. گرچه از طريق پست ويا انداختن آن درخانه طرف ومانند آن باشد.اگر صاحب مرده يا امکان دسترسي به او نيست، به وارث يا وارثان او بدهيد. اگر صاحب آن را نمي شناسيد و يا به هر دليل دسترسي به وي نداريد، به اندازه قيمت مال تلف شده يا خسارتي که وارد کرده ايد ، براي صاحب آن در راه خدا صدقه بدهيد. اگر قدرت بر پرداخت نداريد، هر موقع قدرت بر پرداخت پيدا کرديد، بايد خسارت را جبران کنيد.

پرسش 3:
؟ 3- آيا اگر دربين وضو راه برويم اشکال دارد؟اگر بله تا چه حد؟
پاسخ:
راه رفتن بين وضو اگر آن قدر زياد نباشد که انسان را از حالت وضو گرفتن خارج کند (موالات عرفي از بين برود ) ويا اينکه عضو قبلي خشک شود، اشکال ندارد وحد معيني ندارد .(1)
پي نوشت :
1 .سوال تلفني از دفتر (7746666-0251) آيه الله خامنه اي .
پرسش 4:
4- اگر حقي از يک فرد که هنوز بالغ نشده است به گردن مان بيايد و اکنون بخواهيم از او حلاليت بگيريم، آيا بايد مميز باشديا بايدصبر کنيم تا بالغ شود ويا اينکه از پدر ومادرش حلاليت بطلبيم؟

پاسخ:
بستگي به حق دارد، مثلا در صورتي که حقوق مالي باشد ،بايد الان به او بپردازيد .
اگر ظلمي به او کرده باشيد، بايد صبر کنيد تا بالغ شود .(1)
در صورتي که به پاسخ خود نرسيديد ،توضيح بيش تري بدهيد تا پاسخ دقيق تري بدهيم .
پي نوشت :
1.سوال تلفني از دفتر (7746666-0251) آيه الله خامنه اي .