در احادیث ذکز شده که نزدیکی زن و شوهر بدون پوشش مکروه می باشد . آیا کراهت نزدیکی بدون پوشش زن و شوهر با تاریکی محیط برطرف نمی شود ؟کلا منظور از این کراهت چیست؟

1- مرحوم علامه مجلسی در کتاب حلیت المتقین از امام صادق علیه السلام نقل می کند که مرد در حال عریان با زن خود نزدیکی نکند . (1) از روایت استفاده کراهت شده و این روایات بدون قید بیان شده و معنایش آن است که فرق بین تاریکی و روشنائی نیست.
برهنه بودن زن اشکال ندارد ، ولی برهنه بودن تمام بدن مرد در هنگام نزدیکی کراهت دارد(2) . بنابراین اگر مرد لباس های خود را بیرون بیاورد و رکابی داشته باشد ، صدق برهنه بودن کامل نمی کند و کراهت برطرف می شود.
2- کراهت یعنی آن که ترک آن چیز بهتر است . شارع ترک آن کار را خواسته، ولی به صورت حتمی نیست که انجام آن حرام باشد، بلکه ترک آن کار نزد شارع بهتر است و شارع انجام آن را دوست ندارد. اما نه در مرتبه ای که به حدّی حرمت برسد.
پی نوشت ها:
1. محمد باقر مجلسی، حلیت المتقین، باب چهارم ، فصل چهارم : در بيان آداب زفاف و مجامعت .
2. امام خمینی، تحریر الوسیله، ج2، کتاب النکاح،مسأله 8 ،ص 239.