پس از رابطه ی جنسی انجام چه کارهایی توصیه می شود

با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
آميزش و زناشويي مانند ديگر کار ها آداب و احکامي دارد که برخي از آن ها مستحب و برخي مکروه و برخي واجب و حرام مي باشد .
آميزش در حال حيض و نفاس و احرام حج وعمره و زماني که طواف نسا انجام نشده باشد و در حال اعتکاف و در حال روزه واجب، و زمانى كه زن كمتر از نه سال داشته باشد، و زماني که ضرر قابل ملاحظه براي زن داشته باشد، حرام است. در بقيه موارد اشکالي ندارد .
در موارد ذيل آميزش مكروه است(يعني بهتر است ترک شود) :
1. جماع در حال برهنه بودن بدن مرد،
2. بعد از محتلم شدن قبل از آن كه غسل انجام شود،
3. جماع در مقابل بچه هاي كوچك،
4 . رو به قبله يا پشت به قبله (يعني مرد نبايد در حال جماع طوري باشد كه طرف جلوي بدنش رو به قبله باشد يا پشت به قبله باشد)،
5 . در حالتي كه معده پر باشد،
6 . در حال ايستاده جماع كردن،
7 . استفاده مشترك از پارچه‌اي كه زن و مرد خود را تميز مي كنند.(1)
از آداب زناشويي اين است که هنگام جماع با زن ملاعبه و بازي كند تا او كاملاً آماده شود و جماع را وقتي انجام دهد كه زن ميل دارد.
همچنين به فتواي برخي از مراجع نزديکي از پشت(مقعد) در صورت رضايت زن مکروه است . به فتواي برخي بنابراحتياط واجب بايد ترک شود .(2)
پي‌نوشت‌ها:
1.امام خميني، تحرير الوسيله، ج 2، ص228.

2. توضيح المسائل مراجع ، م 450