با سلام من و همسرم در ماه رمضان به خانه یکی ار اقوام رفتیم و با اسرار زیاد انها شب را در خانه انها ماندیم.یک ساعت قبل از ازان صبح با همسرم معاشقه داشتم که باعث شد ارضا شوم.چون در خانه کسی دیگر بودیم مطمئن بودم برای گرفتن غسل هم خودم و صاحب خانه به دردسر خواهیم افتاد و یک دست لباس بیشتر نداشتم که نجس شده بود.در ان موقعیت رفتم تیمم کردم و صبح که به خانه خودم برگشتم غسل را به جا اوردم.روزه بنده صحیح میباشد؟اگر صحیح نمیباشد کفاره دارد؟

با تيمم بدل از غسل در صورتي که وقت براي غسل تنگ باشد (نزديک اذان صبح که وقت براي غسل نباشد ) روزه صحيح است و کفاره ندارد.(1)
در تنگي وقت وظيفه انسان تيمم مي باشد. در صورتي که انسان تيمم را قبل از اين زمان انجام دهد ،در صورتي که حکم مسئله را نمي دانسته و احتمال هم نمي داده که بايد صبر کند تا وقت تنگ شود، اشکالي ندارد و روزه اش صحيح است.(2)
پي نوشت ها:
1. آيه الله سيستاني ، توضيح المسائل ، م 1594.
2. آيه الله سيستاني ، منهاج الصالحين ، ج1 ، ص 326.