آیا كسي كه در شب محتلم بشود (قبل از نماز صبح) و غسل نكند روزه اش باطل است؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اگر عمدا قبل از اذان صبح غسل جنابت نکند، روزه اش باطل است .
آيت الله مكارم در رساله خود فرموده است :
مسأله 1371- اگر شخص جنب عمداً تا صبح غسل نكند، بنابر احتياط واجب روزه‏اش باطل است ، ولى اگر توانايى برغسل ندارد يا وقت تنگ است، تيمّم نمايد، امّا اگر از روى عمد نباشد ،روزه‏اش صحيح است.
مسأله 1372- باطل شدن روزه به خاطر بقا بر جنابت مخصوص روزه ماه رمضان و قضاى آن است و در روزه‏هاى ديگر موجب بطلان نمى‏شود.
مسأله 1373- اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش كند و بعد از يك يا چند روز يادش بيايد، بايد روزه هر چند روزى را كه يقين دارد جنب بوده ،قضا نمايد، مثلًا اگر نمى‏داند سه روز جنب بوده يا چهار روز، بايد سه روز را قضا كند و قضاى روز چهارم احتياط مستحبّ است.