سلام خارج شدن بی اختیار منی در حالی که روزه دار هستی چه حکمی دارد و غسل جنابت گرفتن باعث بطلان روزه می شود یا نه

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که انسان در خواب محتلم (جنب) شود ،روزه او اشکالي پيدا نمي کند و بايد براي خواندن نماز غسل کند.
اما در صورتي که انسان در روز کاري کند (مثل ملاعبه با همسر و...) که از او مني خارج شود، اگر قصد بيرون آمدن مني را نداشته باشد و به طور عادت هم با انجام دادن آن کار مني از او خارج نمي شده، ولي به صورت اتفاقي مني از او خارج شود ،روزه اش اشکالي ندارد. در غير اين صورت روزه باطل است .(1)
در صورتي که روزه صحيح باشد ،غسل جنابت کردن اشکالي به روزه وارد نمي کند. بنا براحتياط واجب کسي که روزه است، نبايد غسل ارتماسي بکند. (2)
پي نوشت ها :
1. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، س 786 .
2. سوال تلفني از دفتر(7746666-0251) آيه الله خامنه اي .