استحاضه--فوری

با سلام
ممنون میشم که سوالها رو با دقت بخوانید چون شبیه به هم هستن.
1- شخصی استحاضه شده است . و استحاضه اش مرتب در حال تغییر است .
یعنی مثلا:
12 تا1 نیمه شب متوسطه
از 1 نیمه شب تا 10 ظهر قلیله
از 10 تا11 ظهر متوسطه
از 11 ظهر تا 16 عصر قلیله
از 16 تا 17 عصر متوسطه
از 17 تا 12 شب قلیله
بطور خلاصه یعنی در همه ساعات این شخص قلیله است جز یک ساعت بعد از نماز مغرب و عشا و یک ساعت بعد از نماز صبح و یک ساعت بعد از نماز ظهر و عصرحالا آیا به خاطر اینکه مرتب در بین اوقات نماز استحاضه اش بین متوسطه و قلیله در حال تغییر است آیا برای هر وعده نماز باید یک غسل استحاضه متوسطه انجام بدهد ؟

2- شخصی که استحاضه اش قلیله است و فقط بین 10 تا 11 ظهر متوسطه میشود آیا میتواند همان قبل از اذان ظهر غسلش را انجام بدهد و بعد از اذان فقط همان اعمال قلیله را انجام بدهد . ( چون قبل ظهر استحاضه متوسطه بود ه و تمام شده و الان قلیله است)
یکی از خانمهای طلبه گفتن که چون قبل از ظهر استحاضه متوسطه اش تمام میشود و تبدیل به قلیله میشود میتواند قبل از اذان هم غسل کند ولی اعمال قلیله را بعد از اذان انجام دهد. ولی راستش چون به یقین نرسیدم گفتم دوبراه بپرسم.

3- اگر شخصی استحاضه اش متوسطه باشد و بعد از غسل تبدیل به قلیله شود و مطمئن هم باشد که تغییر نمیکند آیا میتواند بین غسل و نمازش تاخیر بیندازد ؟

4-اگر شخص برای مغرب و عشا قلیله باشد و بعد از نماز یه یکساعتی متوسطه باشد اگر بخواهد فرداش روزه بگیرد آیا قبل اذان صبح باید غسل کند؟

5-اگر شخص برای مغرب و عشا متوسطه باشد و غسل نمازش را هم به جا آورد ولی بعد از نماز استحاضه اش متغییر باشد بین قلیله و متوسطه آیا چون بین قلیله و متوسطه دوباره تغییر کرده آیا باید قبل اذان صبح غسل انجام بدهد ؟

6- اگر شخص مستحاضه متوسطه قبل از اذان ظهر کاملا پاک شود آیا اگر قبل از اذان ظهر غسلش را بکند آیا برای نماز ظهرش کافی است .

.
7- در رساله آمده که شخص مستحاضه که غسل بر او واجب است اگر وضو را اول انجام بدهد بهتر است . یعنی وقتی خانمی که استحاضه اش متوسطه است و خون جریان دارد اگر اول وضو بگیرد . وضوش باطل نمیشه ؟

8- اگر شخص مستحاضه متوسطه عادت داشته باشد که بعد از غسل استحاضه اش قلیله شود آیا این شخص هم بهتر است که بنابر همون مساله قبلی وضویش را قبل از غسل بگیرد یا بهتر است که بعد از غسل بگیرد.؟

اگه لطف کنید فوری جواب بدهید ممنون میشوم. چون تلفنها همه اش اشغال است . و شخص مطمئنی نیست که از او بپرسم.
با تشکر

پرسش 1:
استحاضه--فوري شرح :
1- شخصي استحاضه شده است . و استحاضه اش مرتب در حال تغيير است . يعني مثلا: 12 تا1 نيمه شب متوسطه از 1 نيمه شب تا 10 ظهر قليله از 10 تا11 ظهر متوسطه از 11 ظهر تا 16 عصر قليله از 16 تا 17 عصر متوسطه از 17 تا 12 شب قليله . در همه ساعات اين شخص قليله است جز يک ساعت بعد از نماز مغرب و عشا و يک ساعت بعد از نماز صبح و يک ساعت بعد از نماز ظهر و عصر.حالا آيا به خاطر اينکه مرتب در بين اوقات نماز استحاضه اش بين متوسطه و قليله در حال تغيير است، آيا براي هر وعده نماز بايد يک غسل استحاضه متوسطه انجام بدهد ؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام سپاس از ارتباط تان با اين مرکز

در استحاضه متوسطه ای  که خون مستمر باشد يك غسل در شبانه روز کافی است  یعنی برای اولین نمازی که متوسطه شد غسل می کند و پس از آن در صورت استمرار هر صبح برای نماز غسل را تکرار می کند ولی اگر استحاضه در حال تغییر باشد یعنی از قلیله به متوسطه یا کثیره تغییر کندو یا متوسطه قطع شده و دوباره برای نماز بعد شروع شود و یا متوسطه به قلیله تبدیل شده و یا پایان پذیرد درتمام این صورت ها شخص باید برای اولین نمازی که این تغییر حاصل شد غسل کند پس خانمی  كه همواره در حال تغيير بين متوسطه و قليله است، یعنی قبل از هر یک از نمازهای صبح و ظهر و مغرب، استحاضه قلیله تبدیل به متوسطه  شده باید برای انجام هر یک از نمازهای ذکر شده  (صبح و ظهر و مغرب ) غسل استحاضه  انجام دهد در توضيح المسايل آمده است :

اگر مستحاضه پیش از نماز یا در بین نماز خون استحاضه متوسطه ببیند باید برای آن نماز غسل کند.

پي نوشت: توضیح المسائل مراجع مسئله ۳۹۵

پرسش 2:
شخصي که استحاضه اش قليله است و فقط بين 10 تا 11 ظهر متوسطه مي شود آيا مي تواند همان قبل از اذان ظهر غسلش را انجام بدهد و بعد از اذان فقط همان اعمال قليله را انجام بدهد . ( چون قبل ظهر استحاضه متوسطه بود ه و تمام شده و الان قليله است).
پاسخ:
بايد براي اولين نماز بعدي غسل استحاضه متوسطه بکند. بنابراين هنگامي که مي خواهد نماز ظهر را بخواند ،بايد غسل بکند و بعد نمازش را بخواند و نمي تواند قبل از ظهر غسل بکند .

پرسش 3:
اگر شخصي استحاضه اش متوسطه باشد و بعد از غسل تبديل به قليله شود و مطمئن هم باشد که تغيير نمي کند آيا مي تواند بين غسل و نمازش تاخير بيندازد ؟
پاسخ:
اگر بعد از غسل حتي يک لحظه هم متوسطه نبوده ،بلکه قليله بوده، تاخير انداختن اشکال ندارد .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 4:
اگر شخص براي مغرب و عشا قليله باشد و بعد از نماز يه يکساعتي متوسطه باشد، اگر بخواهد فردا روزه بگيرد، آيا قبل اذان صبح بايد غسل کند؟
پاسخ:
قبل از اذان صبح لازم نيست غسل کند بلکه بايد براي نماز صبح غسل کند .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 5:
اگر شخص براي مغرب و عشا متوسطه باشد و غسل نمازش را هم به جا آورد ،ولي بعد از نماز استحاضه اش متغيير باشد بين قليله و متوسطه ،آيا چون بين قليله و متوسطه دوباره تغيير کرده ،بايد قبل اذان صبح غسل انجام بدهد؟
پاسخ:
در فرض سوال ، براي اولين نماز روز بعد بايد غسل استحاضه متوسطه کند .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 6:
اگر شخص مستحاضه متوسطه قبل از اذان ظهر کاملا پاک شود، آيا اگر قبل از اذان ظهر غسلش را بکند، آيا براي نماز ظهرش کافي است ؟
پاسخ:
بايد براي نماز بعد غسل بکند ،ولي اگر به طور کامل پاک شده است ،مي تواند قبل از ظهر غسل بکند . (1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 7:
در رساله آمده که شخص مستحاضه که غسل بر او واجب است، اگر وضو را اول انجام بدهد، بهتر است . يعني وقتي خانمي که استحاضه اش متوسطه است و خون جريان دارد، اگر اول وضو بگيرد . وضوش باطل نمي شه ؟
پاسخ:
نه باطل نمي شود .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 8:
- اگر شخص مستحاضه متوسطه عادت داشته باشد که بعد از غسل استحاضه اش قليله شود، آيا اين شخص هم بهتر است که بنابر همون مساله قبلي وضويش را قبل از غسل بگيرد يا بهتر است که بعد از غسل بگيرد.؟
پاسخ:
همان حکم مسئله سابق را دارد و مي تواند قبل از غسل وضو بگيرد . (1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 1:
استحاضه--فوري شرح :
1- شخصي استحاضه شده است . و استحاضه اش مرتب در حال تغيير است . يعني مثلا: 12 تا1 نيمه شب متوسطه از 1 نيمه شب تا 10 ظهر قليله از 10 تا11 ظهر متوسطه از 11 ظهر تا 16 عصر قليله از 16 تا 17 عصر متوسطه از 17 تا 12 شب قليله . در همه ساعات اين شخص قليله است جز يک ساعت بعد از نماز مغرب و عشا و يک ساعت بعد از نماز صبح و يک ساعت بعد از نماز ظهر و عصر.حالا آيا به خاطر اينکه مرتب در بين اوقات نماز استحاضه اش بين متوسطه و قليله در حال تغيير است، آيا براي هر وعده نماز بايد يک غسل استحاضه متوسطه انجام بدهد ؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام سپاس از ارتباط تان با اين مرکز
در استحاضه متوسطه ای که خون مستمر باشد يك غسل در شبانه روز کافی است یعنی برای اولین نمازی که متوسطه شد غسل می کند و پس از آن در صورت استمرار هر صبح برای نماز غسل را تکرار می کند ولی اگر استحاضه در حال تغییر باشد یعنی از قلیله به متوسطه یا کثیره تغییر کندو یا متوسطه قطع شده و دوباره برای نماز بعد شروع شود و یا متوسطه به قلیله تبدیل شده و یا پایان پذیرد درتمام این صورت ها شخص باید برای اولین نمازی که این تغییر حاصل شد غسل کند پس خانمی كه همواره در حال تغيير بين متوسطه و قليله است، یعنی قبل از هر یک از نمازهای صبح و ظهر و مغرب، استحاضه قلیله تبدیل به متوسطه شده باید برای انجام هر یک از نمازهای ذکر شده (صبح و ظهر و مغرب ) غسل استحاضه انجام دهد در توضيح المسايل آمده است :
اگر مستحاضه پیش از نماز یا در بین نماز خون استحاضه متوسطه ببیند باید برای آن نماز غسل کند.
پي نوشت: توضیح المسائل مراجع مسئله ۳۹۵

پرسش 2:
شخصي که استحاضه اش قليله است و فقط بين 10 تا 11 ظهر متوسطه مي شود آيا مي تواند همان قبل از اذان ظهر غسلش را انجام بدهد و بعد از اذان فقط همان اعمال قليله را انجام بدهد . ( چون قبل ظهر استحاضه متوسطه بود ه و تمام شده و الان قليله است).
پاسخ:
بايد براي اولين نماز بعدي غسل استحاضه متوسطه بکند. بنابراين هنگامي که مي خواهد نماز ظهر را بخواند ،بايد غسل بکند و بعد نمازش را بخواند و نمي تواند قبل از ظهر غسل بکند .

پرسش 3:
اگر شخصي استحاضه اش متوسطه باشد و بعد از غسل تبديل به قليله شود و مطمئن هم باشد که تغيير نمي کند آيا مي تواند بين غسل و نمازش تاخير بيندازد ؟
پاسخ:
اگر بعد از غسل حتي يک لحظه هم متوسطه نبوده ،بلکه قليله بوده، تاخير انداختن اشکال ندارد .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 4:
اگر شخص براي مغرب و عشا قليله باشد و بعد از نماز يه يکساعتي متوسطه باشد، اگر بخواهد فردا روزه بگيرد، آيا قبل اذان صبح بايد غسل کند؟
پاسخ:
قبل از اذان صبح لازم نيست غسل کند بلکه بايد براي نماز صبح غسل کند .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 5:
اگر شخص براي مغرب و عشا متوسطه باشد و غسل نمازش را هم به جا آورد ،ولي بعد از نماز استحاضه اش متغيير باشد بين قليله و متوسطه ،آيا چون بين قليله و متوسطه دوباره تغيير کرده ،بايد قبل اذان صبح غسل انجام بدهد؟
پاسخ:
در فرض سوال ، براي اولين نماز روز بعد بايد غسل استحاضه متوسطه کند .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 6:
اگر شخص مستحاضه متوسطه قبل از اذان ظهر کاملا پاک شود، آيا اگر قبل از اذان ظهر غسلش را بکند، آيا براي نماز ظهرش کافي است ؟
پاسخ:
بايد براي نماز بعد غسل بکند ،ولي اگر به طور کامل پاک شده است ،مي تواند قبل از ظهر غسل بکند . (1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 7:
در رساله آمده که شخص مستحاضه که غسل بر او واجب است، اگر وضو را اول انجام بدهد، بهتر است . يعني وقتي خانمي که استحاضه اش متوسطه است و خون جريان دارد، اگر اول وضو بگيرد . وضوش باطل نمي شه ؟
پاسخ:
نه باطل نمي شود .(1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .

پرسش 8:
- اگر شخص مستحاضه متوسطه عادت داشته باشد که بعد از غسل استحاضه اش قليله شود، آيا اين شخص هم بهتر است که بنابر همون مساله قبلي وضويش را قبل از غسل بگيرد يا بهتر است که بعد از غسل بگيرد.؟
پاسخ:
همان حکم مسئله سابق را دارد و مي تواند قبل از غسل وضو بگيرد . (1)
پي نوشت:
1 . سوال از دفتر رهبري .