موسیقی مطرب از نظر آیت الله بهجت چیست؟(لطفا واضح و روشن توضیح دهید) منظور از اطراب شانی چیست؟ اگر ندانیم یک موسیقی مطرب است یا نه حکم آن چیست؟

پرسش: موسيقي مطرب از نظر آيت الله بهجت چيست؟ شرح منظور از اطراب شاني چيست؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز
به نظر آيت الله بهجت گوش دادن موسيقى مطرب و لهوي حرام است، ميزان در مطرب بودن و لهوي بودن اطراب شأنى است، نه فعلى، تشخيص آن با مكلف است.(1)
اطراب شاني که در فتواي ايشان آمده ،به معناي اين است که نوع مردم از شنيدن اين موسيقي به هيجان و شهوت مي افتند و به وادي گناه و غفلت رو مي آورند . گرچه ممکن است شنونده اي تحريک نشود .ملاک تشخيص اين نوع موسيقي حرام، عرف متدينان است، نه خود شخص .
پي نوشت:
1. توضيح المسائل مراجع ، ج‏2، ص: 914 ؛ توضيح المسائل، متفرقات ، مسئله 20 .

پرسش: اگر ندانيم يک موسيقي مطرب است يا نه ،حکم آن چيست؟

پاسخ:
از نظر آيت الله بهجت موسيقي اگر با آلات موسيقي نواخته شود ،صورت حلال ندارد. بنابراين در صورت شک در مطرب بودن هم نبايد گوش داد.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله بهجت، استفتائات ،ج4 ،س6327.و سوال تلفني(7743272) از دفتر آيت الله بهجت.