پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
استفاده از آلات موسيقي( مثل ني و سنتور و سه تار و تار و ... ) بر دو گونه متصور است: حرام و حلال.
موسيقي حرام عبارت است از: آهنگ هايي که مطرب(شادي آفريني که معمولا در انسان تحول غير اختياري ايجاد کند و از خدا غافل نمايد) و متناسب با مجالس لهو و لعب و عياشي و گناه باشد.
موسيقي که به اين کيفيت نباشد و يا مشکوک باشد حلال است. (1)بنابراين استفاده اين ابزار و آلات که نام برديد، اگر به نحو مطرب و مناسب مجالس لهو و لعب و مجالس فساد نواخته شود ،جايز نيست .
غنا و موسيقي‌هاي شهوت انگيز انسان را به لهو و لعب و عيّاشى و دور شدن از خداوند سوق مي‌دهد که مخالف فلسفه خلقت انسان است، نيز باعث تزلزل اعتقادات مذهبى مي‌شود، از اين رو ‌از رسول گرامى اسلام(ص) نقل شده:
«‌سه چيز قلب انسان را از قساوت پر مي‌کند: شنيدن و گوش دادن به‌صداها و گفتارهاى لهو؛ دنبال صيد رفتن براى خوشگذراني؛ به دربار شاهان رفت و آمد كردن».(2)
‌همو فرمود: «‌چهار چيز قلب را فاسد مي‌كند و موجب نفاق قلبى مي‌شود: گوش دادن به لهويات؛ فحّاشي‌كردن؛ به دربار سلاطين رفت و آمد كردن و دنبال صيد رفتن».(3)
امام صادق(ع) فرمود: «‌زن آوازه خوان (‌مغنيّه) ملعون است . هركس او را به منزل دعوت كند و به او پول ‌بدهد، ملعون است».(4)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي ­نوشت­ها :
1. امام خميني، استفتا آت، ج2، س25، ازکسب هاي حرام؛ آيت الله خامنه اي ،استفتاآت، س1128و1132؛ آيت الله فاضل لنکراني،جامع المسائل، ج1، س978و999
2 . ‌ميزان الحكمه، عنوان 3122.
3 . ‌همان، عنوان 3122.
4. ‌همان، عنوان 3123.