پاسخگویی روزانه به 650 تا 700 سوال در نمایشگاه کتاب تهران
رییس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی از پاسخگویی روزانه به 650 تا700 پرسش مطرح شده از سوی مراجعه کنندگان به سی ‏و‏یکمین نمایشگاه بین‏المللی کتاب تهـران خبر داد

حجت الاسلام والمسلمین علی مخدوم با اشاره به حضور مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در سی ‏و‏یکمین نمایشگاه بین ‏المللی کتاب تهران که در مصلی امام خمینی ره برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به استقبال و درخواست مکرر هموطنان عزیز برای پاسخگویی حضوری، این مرکز مانند سال‏های گذشته اقدام به برپایی غرفه پاسخگویی در نمایشگاه کتاب تهران کرد. وی با اشاره به حضور کارشناسان پاسخگویی این مرکز در موضوعات مختلف در این نمایشگاه گفت: کارشناسان این مرکز در شش گروه تخصصی قرآن و حدیث، کلام و اعتقادات، تاریخ و سیره، مشاوره و روانشناسی، اخلاق و احکام شرعی پاسخگوی مراجعه‏ کنندگان به نمایشگاه کتاب تهران بودند. رییس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی درباره تعداد پرسش‏های پاسخ داده شده به مراجعان به غرفه این مرکز تصریح کرد: در سال 1397 با تلاش همکاران روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، غرفه این مرکز در فضای مناسبی استقرار یافت و این امر باعث استقبال بهتر مراجعه‏ کنندگان به نمایشگاه بین‏ المللی کتاب تهران از غرفه این مرکز شد، به‏ طوری که روزانه به صورت میانگین به 650 تا 700 پرسش مراجعین پاسخ داده شده است. وی افزود: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی از 12 تا 22 اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین ‏المللی فعالیت داشت که مجموع ساعت پاسخگویی کارشناسان در این بازده روز، 670 نفر ساعت بوده است. حجت الاسلام والمسلمین مخدوم به بیشترین موضوعات مطرح شده در گروه‏ های مختلف پاسخگویی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی از سوی مراجعه‏ک نندگان در روزهای برپایی این نمایشگاه به تفکیک اشاره کرد و اظهار داشت: در گروه قرآن و حدیث با توجه به فرم‏های ثبت پرسش، موضوعات سحر و جادو و طلسم، خواص آیات و سوَر، جن و ضرر آن، تفسیر برخی آیات، تناقضات قرآنی، تحریف قرآن، قرائت قرآن، ادعیه و اذکار، قمر در عقرب، بخت‏ گشایی، سند برخی از روایات و... بیشتر مورد پرسش قرار گرفت. بیشترین موضوعات در گروه اخلاق عبارت از اختلاف با همسر، اختلافات با خانواده خود و شوهر، ارتباط با نامحرم و روابط نامشروع، تربیت فرزند، کاهلی در نماز خود یا یکی از افراد خانواده، صله رحم و قطع رابطه، توبه واقعی، تبعات شاغل شدن زنان در جامعه، فضائل و رذائل اخلاقی(کینه، حسد، بخل، کبر)...، ازدواج و موانع ازدواج، دین‏گریزی خود یا افراد خانواده یا جوانان و... بودند. رییس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی به موضوعات رایج مطرح شده در گروه اعتقادات از سوی مراجعه کنندگان به غرفه این مرکز پرداخت و تصریح کرد: با توجه به فرم‏های ثبت پرسش، موضوعات چرایی حجاب اجباری، علت وجود ظلم در دنیا و دفع نشدن آن از سوی خداوند، ولایت فقیه، حقوق زن در اسلام (ارث، دیه شهادت، حق طلاق و...)، چرایی وجوب تقلید، دلایل حقانیت شیعه، عرفان حلقه، چرایی انفعال و فقدان پویایی حوزه، دلیل وجوب نماز، دلایل وجود خدا، عدل الهی، هدف آفرینش، کنار گذاشتن دین به دلیل رفتار برخی از مسلمانان و یا مسئولین و... در این گروه بیشتر مطرح شد. وی افزود: در گروه تاریخ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در این نمایشگاه، سؤالاتی با موضوعاتی از قبیل آیا اسلام به زور وارد ایران شد؟، حمله اعراب به ایران، چرا کوروش تجلیل نمی‏شود، داستان بنی قریظه و قتل عام یهودیان، تعدد همسران پیامبر(ص)، رفتار با اهل سنت در ایران، علل قیام امام حسین(ع)، رابطه خلفا با امام علی(ع) و... بیشتر رواج داشت. حجت الاسلام والمسلمین مخدوم درباره موضوعات رایج مطرح شده در گروه مشاوره این مرکز در سی‏و‏یکمین نمایشگاه بین‏المللی کتاب تهران اظهار داشت: سؤالات در زمینه‏های روابط بین زن و شوهر، ازدواج موقت، تربیت دینی نوجوانان، وسواس فکری و عملی، اضطراب، انتخاب همسر و مشاوره ازدواج، ارتباط برخورد والدین با فرزندان در دوره نوجوانی و راهکار افزایش روحیه مذهبی در فرزندان، عدم اطلاعات دقیق دینی و نگرانی بیش از حد و درک نکردن روحیه نوجوانان، ازدواج جوانان، آشنایی قبل از ازدواج و مراحل خواستگاری، دوست‏یابی و فضای مجازی و آسیب‏ها در گروه مشاوره این مرکز بیشتر مطرح شد. وی در پایان به پرسش‏های رایج مراجعه‏کنندگان به گروه احکام شرعی این مرکز در نمایشگاه کتاب تهران اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به فرم‏های ثبت پرسش، مسائل شرعی با موضوعات نماز مسافر، حکم وطن، احکام تقلید، احکام ازدواج موقت و شرایط آن، خمس، احکام محرم و نامحرم، کاشت ناخن و تاتو کردن، مسائل مرتبط با ارث، معامله و شرایط فروش نقد و اقساط، راه فرار از ربا، کفاره روزه، ملاک موسیقی حلال و حرام، غسل و طهارت فراگیر تر از سایر احکام بود.