مدیر گروه پشتیبانی علمی و پژوهشی مرکز ملّی پاسخگویی تشریح کرد:
فعالیت ۴۰۰ کارشناس مذهبی در ۶ گروه تخصصی مرکز ملی پاسخگویی و ۱۸ فضای مختلف مجازی و ‏۴۵ نرم افزار رایگان موضوعی متناسب با سؤالات پر ترافیک

فعالیت ۴۰۰ کارشناس دینی در قالب شش گروه تخصصی مرکز ملی پاسخگویی
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری رسا حجت الاسلام و الملسمین سید حسن هاشمی، مدیر گروه پشتیبانی علمی و پژوهشی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی در حاشیه کارگاه مهمترین خطاهای رایج در پاسخگویی که در مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی در اصفهان برگزار شد، گفت: مرکز ملّی پاسخگویی حدود ۱۰ سال پیش در شهر قم فعالیت خود را آغاز کرد و به صورت مکتوب، تلفنی و فضای سایبری پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی جامعه را در دستور کار خود قرار داد.

مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بزرگترین مرکز پاسخگویی جهان تشیع
وی ادامه داد: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در ۶ گروه قرآن و حدیث، اخلاق، تاریخ، کلام و اعتقادات، احکام و فقه و مشاوره اسلامی در صدد بر طرف کردن شبهات دینی و اعتقادی از اذهان جامعه است و با توجه به استقبال مردم بعد از قم یک نمایندگی هم در مشهد تأسیس کرد و مرکز پاسخگویی در اصفهان هم به منظور توسعه فعالیت های مرکز ایجاد شد تا از ظرفیت های مدیریتی اصفهان و پتانسیل حوزه علمیه این شهر هم در این زمینه استفاده شود.

مدیر گروه پشتیبانی علمی و پژوهشی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی افزود: امروز مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بزرگترین مرکز پاسخگویی جهان تشیع است و بیش از ۴۰۰ کارشناس در شش رشته پاسخگوی سؤالات مردم هستند، پاسخگویی تلفنی از همه نقاط کشور با شماره ۰۹۶۴۰۰ و بدون پیش شماره است، پاسخگویی در فضای سایبر هم شامل ۱۸ فضای مختلف مجازی هست که به صورت آفلاین و آنلاین پاسخگوی مردم است.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی بیان داشت: پایگاه هایی با عنوان «شهر سؤال» و «شهر جواب» در قسمت پاسخگویی سایبری وجود دارد که پر ترافیک ترین سؤالات در قسمت شهر سؤال جمع آوری، دسته بندی و مستندسازی می شود و جواب های مناسب برای آن سؤالات در نظر گرفته می شود و سپس در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.

 ۴۵ طراحی نرم افزار موضوعی رایگان برای پاسخگویی
وی گفت: همچنین انجمن دینی در مرکز ملی پاسخگویی مواردی که بیشترین مورد سؤال در بین مردم را دارد تجمیع و به صورت موضوعی دسته بندی می کند تا نرم افزارهای مرتبط و متناسب با آن سؤالات طراحی شود و در اختیار و مورد استفاده مردم قرار بگیرد، الان بیش از ۴۵ نرم افزار رایگان در موضوعات مختلف مورد سؤال مردم وجود دارد که مردم می توانند در قسمت گالری این نرم افزارها را در فضای ‏مجازی دانلود کنند و مورد استفاده قرار دهند.

مدیر گروه پشتیبانی علمی و پژوهشی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی افزود: همچنین مؤسسات و نهادها و مردم می توانند برخی سؤالات خود را به صورت مکتوب برای مرکز ارسال کنند، در  پاسخگویی مکتوب یک امکان ویژه در گروه پاسخگویی فقه و احکام وجود دارد که مردم می توانند پرسش های خود را به صورت پیامکی و مشخص کردن مرجع تقلید خود با شماره ۳۰۰۰۹۶۴۰۰‏ هم مطرح کنند.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی افزود: البته برای پاسخگویی در گروه های دیگر امکان گفتگوی آنلاین مکتوب در فضای مجازی وجود دارد و کارشناسان مرکز پاسخگوی این قبیل سؤالات در گروه های قرآن و حدیث، کلام و اعتقادات، اخلاق و تاریخ خواهند بود.

گروه آمار و رصد امکان پژوهش و پشتیبانی علمی سؤالات تخصصی را فراهم می کند
وی ابراز داشت: سؤالاتی که در ارتباط با حکومت دینی وجود دارد و شبهاتی که درباره مباحث سیاسی حکومتی مطرح می شود به گروه اعتقادات ارجاع داده می شود، چرا که هر حوزه ای سؤالات اختصاصی مربوط به خود را دنبال می کند، گروهی تحت عنوان گروه آمار و رصد هم در مرکز ملی پاسخگویی وجود دارد که سؤالات را در حوزه های مختلف دسته بندی می کند تا امکان پژوهش و پشتیبانی مورد نیاز برای این سؤالات به صورت تخصصی فراهم شود و سپس هر سؤالی به حوزه و گروه تخصصی آن منتقل می شود.

مدیر گروه پشتیبانی علمی و پژوهشی مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی ‏بیان داشت: بسته به زمان و مناسبت های خاص در ایام سال و یا وقایع مختلفی که در کشور و جهان به وقوع می پیوندد سؤالات مختلفی در اذهان جامعه به وجود می آید که این سؤالات در اکثر موارد فصلی هستند و مرکز ملی پاسخگویی هم سعی می کند تا به این سؤالات در زمان مناسب و به موقع خود پاسخ دهد.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی گفت: البته پر ترافیک ترین سؤالات در هر حوزه ای متفاوت هستند و بیشترین موارد سؤال در هر حوزه ای هم به فصل های مختلف سال و  اوضاع منطقه و جهان بستگی دارد و تحت تأثیر حرکت ها و جریانات مختلف رسانه ای در هر برهه از زمان سؤالات و شبهات متفاوتی در هر حوزه تخصصی در جامعه مطرح می شود.

وی افزود: مثلاً سؤالاتی که در ماه مبارک رمضان مطرح می شود بیشتر حول اشکالات درباره احکام شرعی است و پرسش های ماه محرم هم درباره شبهاتی است که در خصوص عزاداری ها و مسائل مرتبط با قیام عاشورا مطرح می شود، دشمن در ماه محرم در خصوص شبهه افکنی های تاریخی برای ایجاد شک در دل ها فعالیت می کند و به همین دلیل در این ماه سؤالات درباره تاریخ اسلام بیشتر وجود دارد.