حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

زنانی که در فتوحات به بردگی گرفته می شدند، آیا به عنوان سرباز به جنگ مسلمین می آمدند؟
تا جایی که اطلاع داریم به عنوان سرباز به جنگ نمی آمدند بلکه جنگجویان و مردان را همراهی و به مقاومت تشجیع می کردند. مثلا هند مادر معاویه به همراه عده ای از زنان قریش در جنگ اُحد به همراه جنگجویان آمده بود و با خواندن شعرهایی آنها را تشجیع می کردند. نهایتا که اوضاع خیلی خراب شد و نه نفر از فرماندهان لشکر قریش کشته شدند. یکی از زنانی که از مکه آمده بود ، از ناچاری پرچم را برداشت و کارشان در جنگ در این حد بود.