حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

«باطنی و قرمطی» و رافضی به چه کسانی می گویند؟
«باطنی و قرمطی» از القاب پیروان فرقه ی اسماعیلیه است، به دلیل پنهان کاری در اسرار درونی شان باطنی گفته می شد و به دلیل اینکه شخصی به نام همدان قرمطی از بزرگان آنها بود، قرمطی یا قرامطه به همه‌ی اسماعیلیان عمومیت پیدا کرده است.
اسماعیلیان به امامت اسماعیل پسر متوفی امام صادق (ع) ، و بعد از او به امامت پسرش محمد معقتد هستند. آنها دولت فاطمی را در مصر تأسیس کردند و خودشان را از نسل حضرت فاطمه (س) می دانند.
رافضی از رفَضَ به معنی ترک کردن و رها کردن؛ عنوانی است که برای طعن به پیروان امام صادق (ع) به جهت یاری نکردن زید شهید معروف گفته می شود که در زمان هشام بن حکم قیام کرد؛ رفضوا نُصرت زید.
آیت الله سبحانی در کتاب «بحوث فی الملل و النحل» اثبات می کند در هر زمانی به معارضان حکومت وقت رافضی می گفتند، به این مناسبت به شیعه هم که معمولا معارض بودند رافضی گفته شده است.