حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

 ریشه وهابیت چیست؟
در زمان امیرالمومنین علی (ع) خوارج ظهور کرده بودند، امروزه وهابیت عینا شبیه آنها است، که ریشه ی آنها به احمد بن ابن تیمیه ( در قرن 8 در شام زندگی می کرد)، بر می‌گردد، ولی از قرن 12 ، توسط شخصی به نام محمد بن عبدالوهاب در حجاز رونق گرفت، خودشان را سلفی و مدعی پیروی از سلف صالح و تابعین می دانند. ایشان با علمای مالکی و شافعی و حنفی مخالف بود، که به فتوای آنها زندانی شد و در زندان خلیفه ی وقت از دنیا رفت. و در 10- 15 مورد با علمای اهل سنت مخالف است، که اگر کسی مخالف آنها باشد، کافر و مشرک و بدعت گذار می داند. مثلا؛ زیارت رفتن برای قبور انبیاء و اولیاء، و نماز خواندن در کنار قبور، توسل و تقاضای شفاعت در دنیا، و ..... شرک و بدعت می دانند. لذا ریختن خون شیعه را حلال و آنها از یهود و نصارا بدتر می دانند، کشتن حتی یک شیعه را موجب رفتن به بهشت، می دانند.
دلیل مخالفت با شیعه را آیه شریفه ی : و لاتدعوا مع الله احدا، می داند، که آیه خطاب به بت پرستان هست، که آنها بت ها را خدا می دانستند، ولی با تفسیر به رأی در مورد مخالفان خودش تطبیق می کنند.
کتاب« آیین وهابیت» از آیت الله جعفر سبحانی، و کتابهای انتشارات مسجد مقدس جمکران را، در این زمینه مطالعه بفرمایند.