حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

علت رحلت رسول خدا( ص) چه بود؟
مرحوم شیخ طوسی در کتاب «التهذیب» در اول جلد 6 ، می فرماید: قُبض مسموما بالمدینه، یعنی رسول خدا( ص) با مسمومیت در  مدینه از دنیا رفت.
در کتب تاریخی از جمله سیره ی ابن هشام، در جریان جنگ خبیر می نویسد: یکی از بازماندگان کشته شده ی جنگ خیبر که زن یهودیه بود، گوسفندی را ذبح کرده و گوشتش را مسموم کرد، و به صورت بریان کرده، خدمت رسول خدا( ص)  آورد،  حضرت ( ص) لقمه ای از آن گوشت در دهان گذاشت، ولی بلافاصله بیرون آورد و فرمود؛ این گوشت به من خبر داد که مسموم هستم. ولی یکی از اصحاب که گویا گرسنه بود، پیش دستی کرده بود و لقمه ای از آن گوشت را خورده بود، همان جا در اثر مسمومیت از دنیا رفت.
سیره ی ابن هشام در جریان فوت رسول خدا( ص) نیز اشاره می کند که؛ خواهر آن صحابی که با مسمومیت از دنیا رفت، وقتی عیادت رسول خدا( ص) آمد، حضرت اشاره کرده که آن زهری که آن روز در بدن من وارد شد، امروز بند دلم را پاره کرد.