حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

ذوالقرنین ذکر شده در قرآن مجید، که بود؟
در اینکه ذوالقرنینی که خداوند متعال در قرآن مجید از او یاد می کند، کدام شخصیت تاریخی هست، اقوال مختلفی مطرح هست: بعضی‌‌ها او را فریدون پادشاه ایران ، و بعضی‌‌ها او را اسکندر مقدونی، فاتح بزرگ، و بعضی هم پادشاه چین می دانند. اما قولی که علامه طباطبایی صحیح تر می دانند، مقصود از آن را کورش کبیر مشهور، می داند، که این نظر را ابوالکلام آزاد( دانشمند هندی) مطرح کرده است.
در این زمینه چند تا کتاب نوشته شده است، از جمله؛ کتاب «ذوالقرنین کسیت؟ » تالیف دکتر سید حسن صفوی، و کتاب«ذوالقرنین» از آقای صدیقی نخجوانی، و کتاب« کورش کبیر یا ذوالقرنین» تالیف ابوالکلام آزاد و ترجمه ی دکتر ابراهیم باستانی پاییزی می باشد. همچنین در مجله ی« تاریخ در آیینه پژوهش» شماره 9، بهار 1385؛ یک نشست علمی در موضوع ذوالقرنین مطرح شده است.