حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

لطفا توضیح دهید چرا علی(ع) از مدینه به عراق آمده و در آنجا ساکن شدند؟
زمانی که جنگ جمل در نزدیکی بصره از شهرهای عراق اتفاق افتاد و به پایان رسید، علی(ع) بعنوان تقدیر و تشکر از کوفیان که ایشان را در جنگ یاری کرده بودند به آنجا رفتند.
از طرفی محرک اصلی طلحه و زبیر برای مخالفت با علی(ع) و تصرف بر بصره، معاویه بود که بر شام( وشام همسایه عراق است) حکومت می کرد و با حضرت بیعت نکرد. خوب منطقی نبود که حضرت راه طولانی عراق تا حجاز را بپیمایند و بعدا در مورد معاویه تصمیم بگیرند. لذا تصمیم گرفتند تا در عراق حضور دارند با معاویه مکاتبه کرده و اورا از سرکشی بازدارد و به بیعت فراخواند و از اینجا باب مکاتبه با معاویه باز شد.
در نهج البلاغه این مکاتبات آورده شده که به طول انجامید و نتیجه ای از آن حاصل نشد که سرانجام به جنگ صفین منجر شد و بعد از آن جنگ خوارج پیش آمد که این جنگها باعث شد حضرت در عراق بمانند و فرصت بازگشت به مدینه را پیدا نکردند.