حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا تصویری از سیمای رسول خدا (ص) و حضرت علی (ع) وجود دارد؟
نقاشی از سیمای هیچ یک از این دو بزرگوار در دست نداریم. عکسی که از پیامبر اسلام(ص) به محضر حضرت امام (ره) برده بودند، ایشان با احترام گرفته بود، و پرسیده بودند که آیا این عکس مورد تائید شما هست؟ فرمود: نه، چون منسوب به رسول خدا (ص) هست، این طور محترمانه گرفتم.
مسئله خیلی سهل تر از این است، چون شمائل الرسول یعنی سیمای رسول خدا (ص) و ائمه (ع) در کتابهای عربی و فارسی بیان شده است، اگر این ویژگی ها در اختیار یک نقاش گذاشته شود، تصویری بسیار نزدیک به واقع ترسیم می شود. و هیچ نیازی نیست که به 1400 سال پیش برگردیم و از طریق نقاش محتمل آن زمان، قیافه ی آنها را بدست بیاوریم. مثلا رسول خدا (ص) گردن و بینی کشیده، موهای سفید و مثل مروارید، راه رفتن مثل هروله داشته است. که حضرت فاطمه زهرا (س) همچنین راه رفتنی داشته است.
نصربن مزاحم منقری، متوفی 212 هجری قمری، در کتاب« وقعه الصفین » وقایع صفین را مفصلا بیان کرده است، یک جا از قول یکی از نظامیان جنگ صفین، سیما، قامت و بازوان حضرت (ع) را با دقت تصویر و توصیف کرده است.
اینکه در میان مردم جزیره العرب نقاشی مرسوم بوده است، به سندی بر نخورده ام.