حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در مورد نسب شیخ صفی الدین اردبیلی توضیح بفرمایید.
در مورد نسب و سیادت و همچنین در مورد سابقه ی تشیع، شیخ صفی الدین اردبیلی و پدرش، اقوال مختلفی مطرح است.
مرحوم شیخ عباس قمی در منتهی الامال وقتی در مورد بزرگان نسل امام کاظم (ع) و سادات موسوی بحث می کند، و از سید مرتضی و سید رضی نام می برد، در ادامه سلاطین صفوی را هم از نسل امام کاظم (ع) و از نسل حمزه بن موسی می داند.
در مورد سابقه ی تشیع هم، بعضی آنها را از اقطاب صفویه می داند، که به همت علماء شیعه بعد از تشکیل سلطنت، از پوسته ی تصوف بیرون آمدند و وارد تشیع شدند. بعضی آنها را قبل از سلطنت شیعه ی اثنی عشری می دانند.
مقاله ی« سیادت و تشیع صفویان پیش از سلطنت» در فصلنامه ی « تاریخ در آینه ی پژوهش» شماره 14، در این زمینه مطالبی آورده است.