حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

محمد بن حنفیه که بود؟ و مختار ثقفی چه ارتباطی با وی داشت؟
«حنفیه» نام مادر محمد بن حنفیه هست، که از قبیله ای به نام حنیف بود، در جنگ اسیر شده بود و حضرت علی (ع) آزادش کرده و با او ازدواج کرد. حنفیه به این معنی است که این از حضرت زهرا (س) نیست.
محمد بن حنفیه را کیسانیه امام می دانستند، و بعدها به وجود آمدند و ربطی به مختار ندارد. آنها گفتند؛ امامت بعد از حضرت علی (ع) به پسرش محمد بن حنفیه و از او به پسرش ابو هاشم و بعد از آن به امام ابراهیم( از رهبران اولیه ی بنی عباس) منتقل شده است.
ولی مختار قیامش را به محمد بن حنفیه مستند کرد، و گفت که مورد تائید و دارای اجازه ی قیام از وی هست. اینکه چرا مستقیما از امام سجاد (ع) اجازه نگرفته بود، و رابط آنها محمد بن حنفیه بود، به این دلیل هست که صلاح نبود، امام سجاد (ع) یک قیام مسلحانه را مستقیما تائید کند، که اگر قیام شکست می خورد، مشکلی برای حضرت (ع) به وجود نیاید.